Bilecik Merkez Atatürk Parkı’nda mobil aşı üniteleri kuran sağlık ekipleri, aşı hakkı kazanan kişilere randevu şartı aranmaksızın Covid-19 aşısı yapmaya başladı.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, “18 yaşından gün almış olan bütün vatandaşlarımızı tanımlamış olacağız” derken aşılama hızının artırılması noktasında mobil ekipler çalışmalarını daha da artırdı.

Bu kapsamda, Bilecik merkez Atatürk Parkı’nda ‘Covid-19 aşı uygulama noktası’ kuran sağlık ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Birçok vatandaş kaydını yaptırarak aşısını olurken, hemşireler her geçen gün Bilecik’te aşılamaya ilginin arttığını söylediler.

HEDEF: 174 BİN KİŞİ

İl Sağlık Müdürü Dr.Ferhat Damkacı ise, Bilecik’teki aşılama verilerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Müdür Damkacı, bu zamana kadar ilimizde 164 bin 536 doz aşı yapıldığını belirtirken, çift doz aşısı tamamlanan kişi sayının 50 bin 562 kişiye ulaştığını aktardı.

İkinci doz aşıyı bekleyen kişi sayısının 63 bin 337, OSB ve fabrikalarda mobil aşı ekiplerinin 7 bin 54 kişiyi aşıladığını kaydeden Müdür Damkacı, hedeflenen aşılama sayısının Bilecik’te 174 bin 451 kişi olduğunu vurguladı.

Uzmanlar Bilecik’teki vatandaşlara aşı olunması noktasında çağrıda bulunurken, aşı sırası gelenlerin mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna veya mobil ekiplere başvurarak aşılarını yaptırması gerektiğini belirttiler.

Diğer yandan aşısını yaptıran vatandaşlar ise çalışmaların yoğunlaşmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirttiler ve aşı olmama noktasında direnen vatandaşlara yönelikte toplum sağlığı tehlikeye atmamaları gerektiği yönünde uyarılarda bulundular.

Editör: TE Bilişim