Millet Bahçesi yapılması planlanan ve bir yıl sonra yıkılması beklenen Cumhuriyet Mahallesi bölgesinde bulunan Tapu Kadastro ve Nüfus Müdürlüklerinin arka bahçesine yapılan yeni garaj vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Milletvekili Selim Yağcı, 2020 Eylül ayında Cumhuriyet Mahallesi’nde Cumhuriyet Meydanı, Adliye, Maliye (Defterdarlık), Askerlik Şubesi, İl Özel İdaresi binaları ve hatta tarihi özel mülkünde bulunduğu bölgeyi de kapsayan 2 bin 500 metrekare alanın kamulaştırılarak bölgeye bir yıl sonra Millet Bahçesi yapılacağını belirtmişti.

Vekil Yağcı, bölgeye yapılması planlanan Millet Bahçesi’ne ilişkin yapmış olduğu açıklamada, “uzun süredir üzerinde çalıştığımız ilimize bir Millet Bahçesi kazandırma çalışmalarımız nihayet sonuçlandı. Şehir Merkezimiz Cumhuriyet Mahallemizde Valilik ve Adliye Binalarının olduğu törenlerimizin yapıldığı alan, Adliye binamız, Defterdarlık binamız ve askeri alanları kapsayacak şekilde 2.500 metrekarelik alan Çevre Şehircilik Bakanlığımız tarafından Millet Bahçesi alanı olarak kabul edilmiştir. İlgili kamu binaları en kısa sürede deplase edilerek Millet Bahçesi çalışmalarına önümüzdeki yıl başlanacaktır. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” demişti.

“BU PARALAR MİLLETİN CEBİNDEN ÇIKIYOR”

Bölgedeki birçok kamu binasını içerisine alan ve yakın zamanda kamulaştırma çalışmalarının başlayacağı öngörülürken, Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün arkasındaki bahçeye yapılan araç garajı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Garajın yapımını gören birçok vatandaş bir yıl sonra zaten bölgede kamulaştırma yapılacak ve yıkılacaksa neden kısa süreliğine araç garajı için masraf yapılıyor. Bu paralar milletin cebinden çıkıyor ve yapılan garaj yakın zamanda zaten yıkılacak” derken, “yapılan masraflar boşa gidiyor” şeklinde yorumda bulundular

Editör: TE Bilişim