Vatandaşa "Terbiyesizlik yapma lan" diyen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesiyle 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, daha önceleri Konya  Ilgın’da topraklarının kamulaştırılmasına tepki gösteren bir vatandaşa “Terbiyesizlik yapma lan” diyen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Ne olmuştu?

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi’nde açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri ile bölgeye giden Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, kamulaştırmaya tepkisi gösteren bir vatandaşa yönelik, “Terbiyesizlik yapma lan” diye çıkışmış ve bunun üzerine bölge halkı kaymakamı yuhalayarak protesto etmişti.

Yunus Fatih Kadiroğlu kimdir?

Eskişehir-Sivrihisar ilçesinde 20.11.1969 tarihinde dünyaya geldi.1980 yılında İlkokulu, 1986 yılında Eskişehir Yunus Emre Öğretmen Lisesi'ni, 1990 yılında Ankara Üniversitesi SBF Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.

1992 yılında bir süre Sayıştay Denetçi Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık imtihanını kazanarak Eskişehir Kaymakam adaylığına atandı. Çifteler İlçesinde Kaymakam Refikliği, Malatya İlinde Mülkiye Müfettiş Refekat stajı gördü.

Yurtdışı Stajı dönüşü Kastamonu-Bozkurt ve Giresun-Dereli de Kaymakam vekilliği görevinde bulundu. Sırasıyla Kayseri-Tomarza, Iğdır-Karakoyunlu, Van-Edremit, Sakarya-Kaynarca, Çanakkale-Ezine, Afyon-Bolvadin, Tekirdağ-Malkara, Tokat-Turhal Kaymakamlıkları ve Bursa Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 31.08.2018 tarih ve 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Ilgın Kaymakamlığına atanan Yunus Fatih Kadiroğlu Ilgın Kaymakamlığı görevine 21 Eylül 2018 tarihinde başlamıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim