Bilecik’in tarihi sembollerinden birisi olan eski Malhatun İlkokulu’nun restorasyona girmesi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, okulun bahçesinde bulunan asırlık ağaçların kesilmesi ise tepkilere neden oldu.

1906 yılında Vali Bursalı Reşit Paşa tarafından kadınlar mektebi olarak yaptırılan  daha sonra Malhatun İlkokulu ve ardından bir süre Aş Evi olarak hizmet vermeye başlayan İstiklal Mahallesi’ndeki tarihi bina İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek restorasyona tabi tutuldu. 300 günlük süre içerinde tarihi konumuna kavuşturulması noktasında çalışmalar hızla sürerken, yenileme çalışmasını gören vatandaşlar bu durum karşısında, “tarihimize sahip çıkılması bizleri onurlandırdı” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan birçok vatandaş ise restorasyonun yerinde olduğu görüşünde bulunurken, tarihi binaya renk katan bahçesindeki ağaçların kesilmesine tepki göstererek ağaçların adeta katledildiğini vurguladılar ve “bir yeri yaparken, diğer yandan yıkıyoruz” yorumlarında bulundular.

Editör: TE Bilişim