Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Bursa Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, Bursa-Bilecik Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasının çeşitli aksaklıklar sebebiyle biraz geciktiğini ifade eden Erdoğan, "Sıkıntıları çözüp, hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul arasını 2 saat 15 dakikaya düşürecek bu hattı mutlaka sizlerin hizmetine sunacağız." Dedi.

Bursa-Bilecik Hızlı Tren Projesi, yıllardır bitmeyi bekliyor. Tamamlandığında Bursa-Bilecik arasını 45 dakikaya düşürmesi planlanan proje, zemin ve tünel çalışmaları gibi farklı sıkıntılar nedeniyle uzun bir zaman gecikme yaşandı.

Üzerinden geçen her yıl, bir sonraki yıl için umut verilen ve son olarak da 2020 yılının hedef gösterildiği  yol ile ilgili son gelişme olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan sıkıntıların çözüleceğini dile getirdi.

GECİKEN YHT YOLU, AKILLARA YENİŞEHİR YOLU’NU GETİRDİ

Uzayan bu süre ve belirsizlikler, Bileciklilerin  çok uzun yıllardır hayalini kurduğu ve artık mizah konusu olan Yenişehir kara yolunu yeniden akıllara getirdi. İktidar partisinin Cumhuriyet tarihinde yapılanlar ile övündüğü en önemli konular olan kara ve hızlı tren yolu ağı, ne yazık ki Bursa ile Bilecik’i bir türlü birbirine bağlayamıyor.

“KADERİ BENZEMESİN”

Yaşanan aksilikler nedeniyle tamamlanamayan Bursa yolları için gözler yeniden önümüzdeki yıllara çevrilirken; vatandaşlar, YHT yolunun kaderinin  de Yenişehir karayolu gibi olmaması için umutla sabrediyor.

Editör: TE Bilişim