AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Gölpazarı ilçe stadyumu ile yüzme havuzunun yenileme işlemleri için Spor Toto Genel Müdürlüğü ile anlaşıldığını duyururken,birçok vatandaş Bilecik Edebali Stadı’nın akıbiyetinin ne olacağını yeniden tartışmaya başladı.

Milletvekili Selim Yağcı geçtiğimiz günlerde Gölpazarı’na yapılacak olan stad ve havuz yatırımına ilişkin; “Gölpazarı stadımızın yeniden düzenlenmesine ilişkin 1 milyon 366 bin 458 TL ve yüzme havuzunun yenilenmesine ilişkin 529 bin 72 TL’lik anlaşmayı Spor Toto Genel Müdürlüğü ile imzaladık. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Tesislerimiz gençlerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun”ifadelerine yer vermişti.

Gölpazarlıları sevindiren bu yatırım müjdesi sonrası Bilecikli birçok vatandaş yıllardır sürüncemede olan Bilecik Edebali Stadı’nın akibiyetinin ne olacağı sorusunu tekrardan dillendirmeye başladı.

Yağcı ve Bakanlar seçim öncesi söz vermişti

Yıllardır sürüncemede olan Bilecik Edebali Stadı’nın akıbiyetinin ne olacağı tartışması sürerken, 31 Mart seçimleri öncesi stat için gerek Milletvekili Selim Yağcı, gerekse Bakanlar tarafından birçok söz verilmişti.

2014 yılında yoğun kar yağışı sonrası çatısı çöken ve tribünler için depreme dayanıksız raporu verilen Edebali Stadı için geçtiğimiz yıl Milletvekili Selim Yağcı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüşmesi sonucunda stadın yenilenmesi için istek ve talepte bulunduğunu aktarmıştı. Ardından 4 Haziran 2018 günü Bilecik’i ziyaret eden dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik'e yeni bir stadyum yapılması için o dönemin Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşeceğini söylemişti.

“Yıllardır ha yapıldı ha yapılacak deniyor”

Lakin aradan geçen süre zarfından Bilecik merkezdeki Edebali stadına ilişkin herhangi bir çalışma söz konusu olmazken Milletvekili Selim Yağcı,Gölpazarı İlçe stadyumunun yeniden düzenlenmesi için Spor Toto Genel Müdürlüğü ile anlaşıldığını duyurdu. Milletvekili Yağcı’ya Gölpazarı stadının yeniden düzenlenmesi noktasında destek veren vatandaşlar; “Bilecik’teki stad ne olacak? yıllardır ha yapıldı yapılacak deniliyor ama şu ana kadar herhangi bir şey yapılmış değil stadda yıllanlar cirit atıyor.” Diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yıllardır sürüncemede olan Edebali stadı ile ilgili Bilecik vatandaş Milletvekili Selim Yağcı’ya yönelik, “Bilecikte’ki stada ne zaman el atacaksınız?” sorusunu sordu.

Editör: TE Bilişim