Korkmaz Kesik-Gamze Güner

Yaklaşan 7 Haziran genel seçimler öncesi ilimizde seçimlere girecek olan partilerde aday adayları belli olmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne milletvekilli aday adaylığı için başvuru süresi içerisinde 4 aday adaylığı başvurusu yapıldı. 22. ve 23. Dönem CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Eski İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet, Eski İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi, Muhsin Karakoç, 29 Mart’ta yapılacak ön seçimde CHP’den milletvekili adayı olmak için yarışacak.

Yarın Gazetesi olarak, Bilecikli vatandaşlara, ‘Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili aday adaylarını tanıyor musunuz?’, ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nden hangi ismi milletvekili adayı olarak görmek istersiniz?’ sorularını yönelttik. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti aday adaylarını sorduğumuz vatandaşların çoğu Ak Parti milletvekili aday adaylarını tanımadığını ifade ederken, CHP’nin aday adaylarını ise vatandaşlar tarafından tanındığı göründü.

Tüzün ve Karaahmet ön planda

Görüşlerini aldığımız Bilecikli vatandaşların çoğunluğu milletvekili aday adaylarını tanıdıklarını ifade ederken, CHP’den milletvekili aday olarak görmek istedikleri isimler arasında 22. 23. Dönem CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ön plana çıkarken onu hemen ardından CHP Eski İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet takip etti. Eski İl Başkanı Erdoğan Tüfenkçi, üçüncü sırada yer alırken, Bozüyük’ten milletvekili aday adayı olan Muhsin Karakoç’un ise vatandaşlar tarafından tanınmadığı gözlerden kaçmadı.

 

Editör: TE Bilişim