Yarın Gazetesi’nin 24 Mayıs 2018 günkü yayınında “Hamam mı? Buzhane mi?” başlıklı haber üzerine bir vatandaş olarak ben de soruyorum:

1-Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Osmanlı Hamamı olan bu işletmede Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonla ilgili uzman bir görevli var mı? Ben hamama gittiğimde göremedim.

2-Hamam da bayanlar bölümünde 2,erkekler bölümünde 8 kişi çalıştığını gördüm ve duydum.(Erkekler bölümünde gördüm, kadınlar bölümünde duydum).İlimize kazandırılan bir işletmede 10 kişiye iş vermek gerçekten önemli ve takdir edilecek bir hizmet. Ancak bunların sigortaları var mı?( SGK’ya duyurulur).Ayrıca erkekler bölümünde çalıştırılan yabancı uyrukluların yasal izinleri alınmış mı?Yoksa kaçak mı çalıştırılıyor?

3-Ramazan ayı nedeni ile teravih namazından sonra hamam gitmek istediğimde işletmeciyi saat kaça kadar açıksınız, kaçta kapatıyorsunuz diye sorup aldığım cevaba göre “hamamı kapatıyoruz” diyerek bizleri hamamdan kovarcasına çıkartan işletmeci bu zihniyette bu işi nasıl götürecek?

4-Eskişehir’de 10-12 TL arasında olan hamam fiyatlarına karşılık bu hamamın 15 TL olması,ayrıca 22 TL fiyat almak için resmi kurumlar nezdinde girişimde bulunan işletmeci, bu şartlardaki hamama mı bu fiyat verilecek? (Fiyat belirleyen kurumlara duyurulur)

4-Gazetede çıkan “Hamam mı? Buzhane mi?” başlığındaki haber doğru olup,bizzat bende bu durumu yaşadım.İnsan hamama terlemek için girer,üşümek için değil.Osmaneli’ndeki hamam gitte hamam nasıl sıcak olurmuş gör!Bu arada buhar odası nasıl olurmuş bunu da Osmaneli’nde gör.

Yukarıda açıkladığım hususlarda kendilerin görevli hisseden Belediye, SGK, İl Sağlık Müdürlüğü(Veya bu konuda yetkili sağlık kuruluşu) kuruluşlarını bu konuda görevlerini yapmaya çağırıyorum. Ayrıca mülkiyet sahibi Belediye’ye büyük görev düşüyor.Ha bu arada asıl görev işletmecinin.Bu zihniyet ile görev yaparsa kendi kaybeder.

Ekrem Kafadar

Editör: TE Bilişim