Emine Türksoy

       İlimizde geçtiğimiz günlerde yağan şiddetli yağmur ve dolu sonrası birçok bölgede altyapı sıkıntıları yaşandı. 10 dakikalık şiddetli yağmurun ardından mazgallardan ve logar kapaklarından su fışkırdığı görünürken, çevreyi de keskin lağım kokusu kapladı.

       Bu durum bize, senelerdir bitmek bilmeyen altyapı çalışmalarına ve harcanan onca paraya rağmen ilimizin altyapısının halen yeterli seviyede olmadığını gösterdi. Ev ve işyerlerine lağım suyu dolan vatandaşlar, ilimize her sene birkaç kez sağanak yağmur yağdığının bilinmesine rağmen hiçbir önlen alınmamasına ve sadece su baskınları sonrası çalışma yapılmasına tepki gösteriyorlar.

       Yağmurla birlikte kanalizasyon ve su tahliye hatlarının kapasitesi tamamen dolarken, logar kapaklarından su fışkırmaya başladı. Kapaklara kadar dayanamayan sular kaldırım taşlarının arasından sızdı. Bu yüzden ilimizin birçok bölgesinde kaldırımlar bozuldu.

       Bazı vatandaşların bahçelerinden dahi kanalizasyon suyu fışkırırken, bazılarının da su giderlerinden ev ve işyerlerine su girdi. Her şiddetli yağmur sonrası bu durumu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, “Bilecik’in altyapı sorunlarını bitirdik” diyen Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya, her yağmurda ortaya çıkan bu soruna acilen kalıcı çözüm bulması çağrısında bulundular.

 

Editör: TE Bilişim