Vatan Partisi İl Başkanlığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütlerine karşı Afrin’e düzenlediği “Zeytin Dalı”  harekâtına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

İl Başkanı Niyazi Güner imzalı açıklamada; ABD emperyalizminin bölgemizdeki emellerine son vermek için yapılan harekâtın yerinde olduğunu belirtilerek “Vatan Partisi olarak Mehmetçiğimizin vatan savaşında yanındayız, arkasındayız, başarılı olacağını biliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Güner, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına ise şu şekilde devam etti:

“20 Ocak cumartesi günü başlayan Afrin harekâtı uzun zamandır beklediğimiz olmazsa olmaz harekâttı, Sınırımızda uzun zamandır A.B.D’nin oluşturduğu ve çabaladığı terör devleti vatanımızın bütünlüğünü tehdit ediyor komşularımızla ilişkilerimizi bozarak Asya’da emperyalizm adına yalnızlaşmamıza sebep oluyordu. Uzun zamandır devam eden P.K.K terör örgütünü bir daha ortaya çıkmayacak şekilde ortadan kaldırmak ve A.B.D emperyalizmini bölgemizdeki emellerine son vermek için yapılan haklı yerinde, zamanında vatan partisi olarak uzun zamandır önerdiğimiz bölge ülkelerini ikna ettiğimiz Avrasya Birliği oluşturma çabalarının olumlu geliştiği bir ortamda yapılması ayrıca önemlidir.

Ayrıca harekâtın ismi ve operasyon öncesi diplomatik girişim askerimizin kararlı duruşu ve toplumu bilgilendirmek için basın açıklaması olağanüstü güzeldir.

Vatan partisi olarak Mehmetçiğimizin vatan savaşında yanındayız arkasındayız başarılı olacağını biliyoruz. Hepimiz Mehmetçiğiz diyoruz. Bu savaşta bütün milletimizi Mehmetçiğin yanında olmasını istiyoruz.

27 Ocak 2018 cumartesi günü yapacağımız olağan üstü kongrede hem vatan partisinin cumhurbaşkanı adayını milletimizi ilan edeceğiz hem de vatan savaşında Mehmetçiğe desteklerimizi bildireceğiz.”

Editör: TE Bilişim