Vatan Partisi, Bilecik merkez ve Bozüyük İlçesi Belediye Başkanı adaylarını düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı.

Vatan Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında; İl Başkanı Niyazi Güner, İlçe Başkanı Eren Güngör, Bilecik Belediye Başkanı adayı Devrim Serin, Bozüyük İlçe Belediye Başkanı adayı Hürriyet Tutlu ve birçok partili hazır bulundu.

Aday tanıtım toplantısında konuşan Vatan Partisi İl Başkanı Niyazi Güner, seçimler öncesi oluşan partiler arasındaki ittifaklara dikkat çekerken, Vatan Partisi’nin tek başına ittifaksız olarak seçime girdiğine vurgu yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi tarafından oluşturulan Cumhur İttifakı ile Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında oluşturulan Millet İttifakı’nı eleştiren İl Başkanı Niyazi Güner, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik en donanımlı programın kendi partilerinde olduğunu söyledi.

Ülkenin son zamanlarda zor şartlardan geçtiğine de değinen İl Başkanı Güner, bu gibi zorlukların ancak Vatan Partisi gibi devrimci partiler tarafından aşılabileceğini söylerken, ülkeyi yeniden Atatürk rotasına oturmak gerektiğini aktardı.

Bozüyük’te Hürriyet, Bilecik’te Devrim”

Başkan Güner, konuşmasının devamında ise, “Bozüyük’teki adayımızın ismi Hürriyet! Bağımsızlık lazım bize Hürriyet. Bilecik’teki adayımızın ismi Devrim! Bize devrim gerekiyor. Bilecik’in devrime ihtiyacı var. Devrim arkadaşımız 30 yıldır Bilecik’te yaşayan ve buranın sorunlarına gayet hakim olan bir arkadaşımız, bu arkadaşımız emekçi, üretimin içinden geliyor, üretimin ne demek olduğunu biliyor, üretmek adına burada.

Bozüyük adayımız Hürriyet Tutlu. Milli Emlak’tan emekli, devletin bu zamana kadar malı mülkünü korumayı ilke edinen bir kurumdan geliyor, önce Devlet, önce Millet diyoruz, önce bağımsızlık diyoruz.

“Önce bulunduğumuz kentin bağımsızlığı”

Milli kent diyoruz önce bulunduğumuz kentin bağımsızlığı. Osmanlı’nın Kuruluşu’na ve Milli Mücadeleye önderlik eden tarihi kenttir burası, biz burasını bu tarihi değerlerin üzerinde yeniden yükselteceğiz.

“Halk Meclisleri kuracağız”

İmeceye çağırıyoruz vatandaşlarımızı, bir kentin yönetimi sadece Belediye Meclisleri ile olmaz, bizim yönetimimizde o kentin yerel adayları dediğimiz mahalle muhtarlarının o Belediye Meclislerinin içerisinde önerileri olacak, onlarla beraber yerel kalkınmayı baştan yapılandıracağız. Yine bunun yanı sıra Halk Meclisleri kuracağız ve oradan sorunlarımızı çözeceğiz.

“Bundan sonra rant yok”

Üreticiyi baş tacı edeceğiz, bu zamana kadar rant vardı, rantı bitireceğiz, artık betonun rengi gri renk yok bizde, al bayrağımızın kırmızısı var, dağımızın, ovamızın yeşili var, denizimizin mavisi var, toprağımızın kahverengisi var ama gri yok, bundan sonra rant yok.

“Köylü garajı kuracağız”

Bilecik Belediye Başkanı Adayı Devrim Serin, konuşmasının başında, “bu şehrin sorunlarına çözüm yaratabilmek adına, ilkelerimiz ve doğrularımız çerçevesinde Belediye Başkanlığına aday olduk. Hepimizde çok iyi biliyoruz ki; bir şehrin yönetimi, o şehrin içinde yaşayan insanların gerçekçi ihtiyaçlarını karşılamakla olur. Belediyeciliğe yeni bir anlayış getirmek zorundayız, arz ve talebin buluştuğu bir Belediye kuracağız” ifadelerine yer verdi.

Bilecik iline ilişkin projeleri daha sonra tek tek açıklayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Adayı Devrim Serin, projelerinden bir tanesinin köylü garajı olacağını söyledi. Köylü garajı projesine ilişkin konuşma yapan Başkan Adayı Serin, “biz Bilecik’e ilişkin projelerimizi en kısa zamanda açıklayacağız ama ilk projelerimizden bir tanesini burada sizlere tanıtmak istiyorum. Bilecik için büyük bir köylü garajına ihtiyaç var. Bu köy garajı ne işe yarar, bütün çevre köylülerinin elinde üretip satamadığı ürünler var, aynı zamanda şehirde ise doğal köy ürünlerine ihtiyaç duyan ve bunları almak isteyen vatandaşlarımız var, biz ilimizde köylülerden oluşan bir garaj kuracağız, her köye ait bir barakamız olacak. Gülümbe barakası, Yeniköy barakası, Deresakarı barakası, Medetli barakası gibi. Her köylü kendi ürettiği malı kendi barakasında sattığında, hem Bilecikli vatandaşlarımız hem de il dışından gelen vatandaşlarımız bunlardan yararlanacak. Bu şekilde hem aracı kurumları ortadan kaldırmış olacağız, hem köylümüzü kalkındıracağız, hem de şehirde yaşayan vatandaşlarımızın yiyecek ihtiyaçlarını karşılayacağız. Tabiki bunun yanı sıra projemizi büyüterek bu pazarımızı ilk olarak ülke çapında daha sonrada dünya çapında bir marka haline getireceğiz.”

“Emeğin Belediyesini kuracağız”

Bozüyük Belediye Başkanı Adayı Hürriyet Tutlu ise, 25 yıl Maliye Bakanlığı bünyesinde görev yaptığını belirterek, Belediye Başkanı olması durumunda ilk olarak Bozüyük halkının ekonomik sıkıntılarının giderilmesi noktasında çalışma yapacaklarını söyledi. Sınıfsal kavramlarında ortadan kalması içinde tüm mücadeleyi yapacaklarını söyleyen Başkan Adayı Hürriyet Tutlu, emeği ve emekçiyi baş tacı edeceklerini, emeğin belediyesini hakim kılacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim