Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP’nin Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirmiş olduğu alternatif çelenk törenindeyaptığı konuşmada Vali Bilal Şentürk’e sert sözlerle yüklenerek istifaya davet etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi törene geç gelen Vali Bilal Şentürk’e çeşitli eleştirilerde bulunan Milletvekili Yaşar Tüzün, “Ben o törene saat 9.30’da değil de saat 10.00’da geleceğim, beni de yarım saat bekleyin” diyorsanız, bu milletin vekili ve bu millettin kendisi sizi dikkate alıp adam yerine koymayacaktır, bunu böyle bilesiniz.” Sözlerini sarf ederken, “Bilecik ilimizde bu sabah yapılan törende ki sorumluların derhal gereğini yapmalarını ve bulunan makamlarından istifa etmelerini talep ediyorum!”ifadelerine yer verdi.

Tüzün; gerçekleştirdiği konuşmada;

“Bugünkü bu güzel etkinliğimize gölge düşüren anlayışın ve demokrasi mücadelemizin 100.yılı hepimize kutlu olsun.

Devleti yönetenler, devletin yöneticileri, devletin tapusunu teslim almış değillerdir. Bu devletin tapusu 82 milyon insanımıza ortaktır. Bu tapuda hepimizin ortak kullanım hakkı vardır. Sadece yöneticiler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasası’ndan ve kanunlarından almış olduğu yetkileri uygularlar.Oturdukları makama ve koltuklara güç verirler.Oturdukları makamlardan ve koltuklardan güç almazlar.Eğer bu ili yöneten yöneticiler olarak milletin kendisine,milletin vekiline,halkın belediye başkanına,sivil toplum örgütlerine,meslek odalarına,sendikalarına 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı’nı Atatürk’ü anma törenine sabah 9.30’da Bilecik Cumhuriyet Meydanında kutlayacağız diye davetiye gönderip kendiniz gelmiyorsanız, “ben o törene saat 9.30’da değil de saat 10.00’da geleceğim,beni de yarım saat bekleyin” diyorsanız,bu milletin vekili ve bu millettin kendisi sizi dikkate alıp adam yerine koymayacaktır,bunu böyle bilensiniz.

Bugüne kadar milletvekilliği yaptığım süre içerisinde, devlet ve milletle barışık yaşamaya her zaman özen göstermiş bir evladınızım.Ben Bilecik’in Milletvekiliyim.Beni kimse sevmek zorunda değil,ama bana herkes saygı duymak zorunda.Bu devletin valisi de olsa,kaymakamı da olsa,bürokratı da olsa milletin seçtiği vekile ve milletine gerekli saygıyı ve hassasiyeti göstermek zorundadır.

Siz devleti yönetenler olarak 09.30’da bu milleti göreve çağırıp,kendiniz 10.00’da geleceğiz diyemezsiniz,buna hakkınız yok!Bu sabah Bilecik ilimizde sabah yapılan törende ki sorumluların derhal gereğini yapmalarını ve bulunan makamlarından istifa etmelerini talep ediyorum!Çünkü biz bu Cumhuriyeti,bu devleti yolda bulmadık.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının 16 Mayıs’ta İstanbul’dan 18 arkadaşıyla yola çıkarken, “geldikleri gibi gidecekler” sözünü hatırlatıp sizin bu anlayışınızın,sizin bu zihniyetinizin bu devletin tepesinden nasıl geldiyseniz aynı yöntemle ilk seçimde gideceğinizi milletin bugünkü ayak seslerinden gözlemliyor ve görüyorum.

Unutmayalım ki; bize emanet edilen bu laik,demokratik Cumhuriyeti,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ve ilkelerini nasıl bu güne kadar ayakta tuttuysak ve hayatta kalması yönünde çalışmalarımıza devam ettirdiysek,bundan böylede aynı şekilde devam edeceğiz.”dedi.

Editör: TE Bilişim