Atalay, Basın İlan Kurumu’nun olmadığı illerde kendilerini Valiliklerin temsil ettiğini, bu konuda Bilecik Valiliği’nin ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Bilecik’te Basın İlan Kurumu’nun görevini  layıkıyla yaptığını, Vali Nayir’in de basına gerekli hassasiyeti gösterdiğini gözlemlediğini söyledi.

Atalay’ı Valilik makamında ağırlayan Vali Nayir de ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

“Görevini Diğerlerinden Daha Önemli Görüp….”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a Bilecik basını hakkında bilgiler veren Vali Nayir,  “Kimse kendi görevini diğerlerinden daha önemli görüp, diğerini kıskandıracak duruma getirmesin” dedi.


Nayir; konuşmasının devamında, “Herkese düşen görevler var, onlara da düşen görevler var. Ben arkadaşlarımız belki takip ederler, yani kimse kendi görevini diğerlerinden daha önemli görüp, diğerini kıskandıracak duruma getirmesin ama en önemli görev benim desin tek önemli görev benim demesin diye bir düşünce içerisindeyim, bu kıskandırıcı oluyor. Alımcı da desin, basımcı da desin, sanayici de desin en önemli görev benim diye ama tek önemli görev benim dediğinizde diğerlerin önemsiz hale getirme durumu sıkıntı oluyor. Bu bir takım oyunu, hepsine ihtiyacımız var.” dedi.

Vali Nayir, Bilecik’te Basın İlan Kurumu Şubesi olmasının gerekliliğini belirtirken, “Direkt bağlı olan birimlerimizin burada faaliyet yürütmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Aynı dili konuşmaktan dolayı daha kolay anlaşılacağımızı düşünüyorum, yoksa buradakilerler devlet çarkı içerisinde mutlaka bir şekilde hizmet yapılıyor. Aynı dili konuşmanın, aynı teşkilata bağlılığın da faydası olur diye düşünüyorum.” dedi.

“Bir Telefon Kadar Yakınız”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, “valilliğin basına gereken hassasiyeti gösterdiğini görüyoruz” diyerek, “Biz her zaman söylüyoruz bir telefon kadar yakınız. Bize, şubemiz olsun veya olmasın, her gün bize ulaşabilirsiniz. Bunu ötesinde yakın illerimiz var, şube müdürümüz buraya çağırılabilir, görüşleri düşünceleri alınabilir, gazeteci arkadaşlarımıza eğitim, seminer her türlü çalışmada yardımcı olabiliriz ama yine de inşallah burayı temsilcilik haline getirebilirsek daha hızlı, daha verimli çalışmalar yaparız.” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim