Söğüt Şenlikleri kapsamında ilimize gelen 19’uncu dönem Doğru Yol Partisi (DYP) Milletvekili ve ayrıca Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Fevzi Yalçın, Vali Bilal Şentürk’ten şenlikler kapsamında randevu talebinde bulunduğunu lakin talebin gerçekleşmediğini söyleyerek sitemini dile getirdi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Yalçın, gazetemize nezaket ziyareti gerçekleştirirken 738’inci Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl parti olarak daha şenlik alanına girerken sıkıntı yaşamaya başladıklarını dile getirirken bu yıl bu gibi hataların olmaması amacıyla Vali Bilal Şentürk’ten randevu talebinde bulunduklarını lakin talebin ne yazık ki gerçekleşmediğini belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, konuya ilişkin Vali Bilal Şentürk’ten hala randevu almak için uğraştıklarını dile getirdiği konuşmasında, “Pazar günü yapılacak olan Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenliği münasebeti ile Demokrat Parti’mizin katılıp katılmaması ile alakalı bugün Bilecik’e ziyarete geldim. Geçen sene şenliklerde Demokrat Parti Genel Başkanı ve yanındaki arkadaşlarıyla birlikte burada büyük sıkıntılar yaşadık.

Daha sonra bu sıkıntılar orada girişte kalmayıp, daha sonra Genel Başkanımızın konuşma talebi reddedildi, daha sonra yine diğer 3 partinin hem il başkanları hem de ilçe başkanları takdim edilirken, Demokrat Parti’nin ne il başkanı, nede genel başkan yardımcıları kamuoyuna duyurulmadı.

Biz bunun arkasında bir suistimal olduğunu düşünüyoruz. Demokrat Parti’nin itibarsızlaştırılmaya çalışılan bu tür davranışları o zaman il başkanımız basın aracılığıyla kamuoyuna duyurmuştu, böyle olaylar bir daha yaşanmasın diye düşünmek suretiyle bugün Bilecik Valimizi ziyaret etmek istedik ancak bugün Valimizin yoğun işleri münasebeti ile bu randevu talebimiz ne yazık ki gerçekleşmedi.”Yarın olabilir mi?” diye sorduğumuzda da ancak Pazartesi günü bu konuda bir randevu verilebileceği söylendi, zaten bizim görüşme talebimizin altında yatan şey Demokrat Parti olarak bu ziyaretimizin dikkate alınması ve genel başkanımızın oradaki hazuruna hitap etmesidir.

Bu konuda bizim uzun bir gündem işgalimiz, makam işgalimiz söz konusu değildir. 10 dakikalık bir görüşme bile genel başkanımız başta olmak üzere bu konudaki talebimizi bugünden kendilerinden bu konuda tedbir alınması ile ilgili talebimiz olacaktı, ne yazık ki bu randevu gerçekleşmedi, umarım yarına böyle bir randevu verilir. Ben veya İl Başkanı arkadaşımız kendileri ile görüşmek sureti ile bu konudaki taleplerimizi dile getirir, amacımız orada vurdulu kırdılı bir şekilde kürsüye çıkıp konuşmak değildir, yani geçen yıl Sayın Mustafa Destici’ye söz vermelerine rağmen genel başkanımıza neden söz vermediklerini açıklayamadılar.

Biz bir kere daha böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemiyoruz, sonuçta Demokrat Parti yıllarca bu ilkeye hizmet etmiş bir partidir, devlet geleneğini ve adabını biliriz, karşılıklı görüşmek suretiyle sorunların çözülebileceğini düşünen insanlarız, bu yüzden şenlik öncesinde sizin aracılığınızla Valimizden randevu talebimizi bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim