Geçtiğimiz Perşembe günü manşetten verdiğimiz haberde, dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan TOKİ evlerinin tesliminde yaşanan gecikmeyi gündeme getirmiştik.  Haberde; Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın, “Gecikmenin sebebi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıdır.” açıklamasına yer vermiştik. Bilecik Valiliği yaptığı yazılı basın açıklamasında, gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti ve sebep olarak, doğalgaz ve elektrik aboneliği için prosedürleri tamamlayamayan TOKİ ve OEDAŞ’ı gösterdi.

Valilik tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

‘’SOSYAL KONUT PROJESİ’’ KAPSAMINDA İLİMİZDE YAPTIRILAN KONUTLARLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı)  arasında imzalanan protokol ile uygulmaya konulan “ Sosyal Konut Projesi”
kapsamında İlimizde 144 adet 2+1 sosyal konut yapılmıştır.

Konutlar için ilana çıkılarak başvurular alınmış,  başvurusu kabul edilen kişilerin listesi TOKİ’ ye gönderilmiş, akabinde 27.05.2013 tarihinde TOKİ tarafından hak sahibi kurası çekilmiştir.

TOKİ tarafından, 09.09.2013 tarihinde konutların iskanlarının alındığı ve geçici kabulünün yapıldığı, konutların teslim işlemlerinin yapılabileceği bildirilmiştir.

Geçici kabul tutanakları gönderilmesinden sonra, 18.09.2013 tarihinde konut hak sahiplerine Sosyal Konut Projesi yönergesi doğrultusunda iadeli taahhütlü tebligat gönderilmiş ve  hak sahibi evini almaktan imtina ederse herhangi bir bildirime gerek olmaksızın sözleşmesi feshedileceğinden 15 günlük süre verilmiştir.

Bu süre sonunda 08.10.2013 tarihinde TOKİ adına, müşavir firma ve yüklenici firma tarafından hak sahiplerine konut teslimi yapılmıştır.

Konutların abonelik bedelleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak, hak sahipleri bedelleri ilk ödeme tarihinden itibaren 12 ay taksitle geri ödeyecektir.

Konutların su abonelik işlemleri 07.11.2013 tarihinde tamamlanmıştır.

Elektrik abonelik işlemleri sırasında TOKİ’ lerin içerisinde bulunan ve konutların elektrik ihtiyacını karşılayacak trafonun OEDAŞ’a TOKİ tarafından devrinin yapılması gerektiğinden 10.10.2013 tarihinde konuyla ilgili hem TOKİ’ ye hem de OEDAŞ’ a resmi yazı yazılmış, fakslanmış, telefonla da görüşülerek işlemlerin ivedilikle sonuçlandırılması için girişimlerde bulunulmuştur.

Devir işlemi gerçekleştirildikten sonra abonelik işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilecektir.

OEDAŞ Elektrik aboneliği için DASK yapılmasını istemiş ve konut hak sahiplerinden 72 kişi DASK yaptırmıştır. Konut hak sahiplerinin DASK yaptırmaları ve Trafo devir işlemlerinin tamamlanmasının akabinde Elektrik abonelik işlemleri yapılacaktır.

Doğalgaz abonelik işlemleri 31.10.2013 tarihinde başlatılmış, BEYGAZ iç tesisat projesi çizilmesini talep etmiştir. Proje çizimi, sayaçların takılması ve doğalgazın kullanılabilir hale getirilmesi işlemleri devam etmektedir.

Hak sahiplerinin konutlara girememelerinin nedeni elektrik ve doğalgaz aboneliği için TOKİ ve OEDAŞ'ın prosedürleri tamamlayamamalarıdır. Dolayısıyla gecikmenin nedeninin Valiliğimiz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıyla bir ilgisinin bulunmadığı kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

 

 

Editör: TE Bilişim