Av. Cağatay Karaahmet’in, Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı 23 Nisan çenek törenine katılmadığı için eleştirmesi üzerine, Bilecik Valiliğinden resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamada; Belediye Başkanlığına iletilen programda, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacağı, İl Protokolünün ise Kongre Merkezindeki kutlamaya katılacağı bilgisinin verildiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

            “Gazetenizin, 24 Nisan 2015 tarih ve 18035 sayılı nüshasında yer alan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, töreninde yapılan Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine Belediye Başkanının katılmaması haberi ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

            05.05.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 5. Maddesi ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde Atatürk Anıtı veya büstüne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çelenk konulması düzenlenmiştir.

            Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığınca çelenk konulması düzenlemesi olmayan kutlamalarda, ilgili Kurumun çelenginin konulmasını müteakip tören alanına geçilmesi ve törenin kalan kısmına katılınması usul olarak belirlenmiş ve İl Protokolü ile uygulana gelmiştir.

            Son yapılan törende hem çelenk koyma, hem de kutlama programı ilimiz Cumhuriyet Meydanında yapılması planlanmış, ancak hava muhalefeti nedeniyle kutlama kısmı Şeyh Edebalı Kültür Kongre Merkezine alınmıştır. Atatürk Anıtına çelenk konulması görevi olmayan protokolün kutlama programı için Kültür Merkezinde bulunması gereği bilgisi ilgililere iletilmiştir.

            Kutlamaların yapılacağı salona geçmek üzere Valilik Makamında buluşan İl Valisi ve Garnizon Komutanına çelenk koyma tören alanında İlimiz Milletvekilinin de bulunduğu bilgisi iletilmesi üzerine eşlik etmek üzere gidilmiştir.

            Kutlamanın yapıldığı salonda Belediye Başkanının da katılımıyla hazırlanan faaliyet takip edilmiştir.

            Kamuoyuna duyurulur.”

 

           

Editör: TE Bilişim