“İlimize yeni gelecek yaklaşık 3 bin 500 askere ne önlem alındı?” haberimize Bilecik Valiliğinden açıklama geldi.

“Tüm dünyayı saran ve ülkemizde de yayılmaya başlayan Koronavirüs’e karşı devlet bir takım önlemler alarak hastalığın yayılmamasını amaçlarken, ilimize bu günlerde farklı şehirlerden gelecek olan yaklaşık 3 bin 500 askerimiz için ne gibi bir önlem alındığı merak ediliyor.”sorusu gündeme gelmişti.

Bilecik Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak da ilan edilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Cumhurbaşkanlığımızın ve Bakanlıklarımızın genelgeleri doğrultusunda ek olarak ilimizde uygulanacak tedbirler, gerekli hassasiyet gösterilerek tüm kurumlarımızca titizlikle uygulanmaktadır.

2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’na katılış yapacak acemi erlere yönelik olarak CORONA VİRÜS (Covid-19) hastalığına karşı alınan tedbirler ile ilgili olarak;

a). Kışlaya yeni katılış yapacak acemi erler, nizamiye girişinde Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen sağlık personeli tarafından vücut ısıları ölçülüp sorgulama ve fiziki muayeneleri yapılarak kışlaya alınacak, durumu şüpheli olanlar kışlaya girmeden sağlık kurumuna sevk edilecektir. Diğer acemi erler BMM (1. Basamak Muayene Merkezi) ve ASM (Aile Sağlığı Merkezi)’ne yönlendirilip burada bulunan sağlık personeli tarafından son kontrollerinin ardından kışlaya girişleri sağlanacaktır.

b). Kışlaya giriş yapan tüm personelin vücut ısılarını ölçmek maksadıyla, sağlık ekibi ile beraber ve koordineli olarak görev yapan personel, nizamiyelerde görevlendirilmiştir.

c). Erbaş ve erlerin ortak kullanım alanları (koğuş, tuvalet, banyo, yemekhane, mutfak vb.) Bilecik Belediyesi tarafından dezenfekte işlemleri yapılmış olup, müteakip dönemlerde periyodik olarak haftada bir kez aynı işleme devam edilecektir.

d). Sağlık Bakanlığı’nın konu hakkında yayınlamış olduğu tedbirler kapsamında, sağlık personeli tarafından tüm personel bilgilendirilmiş olup, ilgili genelgeler doğrultusunda tüm tedbirler alınmıştır.

Bilecik 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı önünde de koronavirüse karşı herhangi bir önlem alınmadığına ilişkin haberde geçen iddialar, gerçeği yansıtmamakta olup, Askerlik hizmetini yapanları ve askerlik hizmetine katılacak olanları bu hizmeti yapmaktan soğutacak şekilde yapılan ve halk arasında endişe, korku ve panik yaratacak bu tür haberler hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim