Bilecik Valiliğinin yaptığı yazılı açıklamayla 2014 yılında yapılacak toplantı, gösteri ve yürüyüş alanları duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre Cumhuriyet ve Edebali Stadyumu A-B kapıları önü miting alanı olarak belirlendi.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna göre ilimizde 2014 yılında yapılacak toplantı ve yürüyüşlerle ilgili olarak, 2 ayrı yürüyüş güzergâhı ve toplantı alanı belirlenerek uygulamaya konuldu.

Bu alanlardan birincisi esas mitin alanı olarak ‘Cumhuriyet Meydanı’ olarak belirlendi. Bilecik Devlet Hastanesi ile Orman İşletme Müdürlüğünün arasında bulunan 6 Eylül Caddesi’nin kesiştiği yer ile otogarın üst kısmında yer alan meydanın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerinin “Toplanma Alanı”, bu alandan itibaren 6 Eylül Caddesi’ni takiben Hastane kavşağından Atatürk Bulvarı üzerinden Tevfikbey Caddesi’ne geçilerek, Tevfikbey Caddesi’ni takiben Özpaş kavşağından Cumhuriyet Caddesi’ne dönülerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan güzergâhın “Yürüyüş Güzergâhı”, Adliye Sarayı önünde yer alan Cumhuriyet alanının “Toplantı (Miting) Alanı”  bu alana çıkan sokak ve caddelerin ise “Dağılma Alanı” olarak kullanılmasına karar verildi.

Belirlenen ikinci güzergâh alternatif miting alanı olarak ‘Edebali Stadyumu A-B kapıları önü’ olarak belirlendi. Stadyum sokak üzerinde bulunan Yediler Cami önündeki yol kavşağının “Toplanma Alanı”, buradan Stadyum Sokak’ı takiben, stadyumun önünde kadar olan güzergâhın “Yürüyüş Güzergâhı”, Edebalı Stadyumu’nun A-B giriş kapılarının önündeki boş alanın ise  “Toplantı (Miting) Alanı”, bu alana çıkan sokak ve caddelerin ise “Dağılma Alanı” olarak kullanılmasına karar verildi. 

 

Editör: TE Bilişim