2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun “Toplantı v e Gösteri Yürüyüşü Yer ve Güzergahı” başlıklı 6. Maddesi ve aynı Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3. Maddesi gereğince ilimiz merkezinde gerçek ve tüzel kişilerin aynı kanun kapsamında düzenleyecekleri açık hava toplantılarının yapılabileceği 2 ayrı yürüyüş güzergahı ve toplantı alanı belirlenerek uygulamaya konuldu.

Birinci Güzergah:

Bilecik Devlet Hastanesi ile Orman İşletme Müdürlüğünün arasında bulunan 6 Eylül Caddesi’nin kesiştiği yer ile otogarın üst kısmında yer alan meydanın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerinin “Toplanma Alanı”, bu alandan itibaren 6 Eylül Caddesi’ni takiben Hastane kavşağından Atatürk Bulvarı üzerinden Tevfikbey Caddesi’ne geçilerek, Tevfikbey Caddesi’ni takiben Özpaş kavşağından Cumhuriyet Caddesi’ne dönülerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan güzergâhın “Yürüyüş Güzergâhı”, Adliye Sarayı önünde yer alan Cumhuriyet alanının “Toplantı (Miting) Alanı”  bu alana çıkan sokak ve caddelerin ise “Dağılma Alanı” olarak kullanılmasına karar verildi.

 İkinci Güzergâh:

Stadyum sokak üzerinde bulunan Yediler Cami önündeki yol kavşağının “Toplanma Alanı”, buradan Stadyum Sokak’ı takiben, stadyumun önünde kadar olan güzergâhın “Yürüyüş Güzergâhı”, Edebalı Stadyumu’nun A-B giriş kapılarının önündeki boş alanın ise  “Toplantı (Miting) Alanı”, bu alana çıkan sokak ve caddelerin ise “Dağılma Alanı” olarak kullanılmasına karar verildi. 

Editör: TE Bilişim