Bilecik Valiliği’nden ‘BAKAN GÖREVDEN ALDI, VALİ GÖREVE ATADI”, “Bulunmaz Hint Kumaşı mı?” başlıklı haberimize açıklama geldi.

Valilik, haberimizi hem yalanlayıp hem de doğrularken, Bakanlık tarafından görevden alınan Halis Nalbant ile ilgili yaptığımız haberi asılsız olarak niteledi.

Diğer yandan da Valilik yaptığı açıklamada, Nalbant’ın Bakanlık tarafından Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik görevinden alındığını ve İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü olarak görevlendirildiğini ardından da yine Valilik tarafından İl Özel İdaresi Genel Sekreterlik Yardımcılığına atandığını doğruladı. Valilik, topu Bakanlığa atarak bu atamanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bilgisi dahilinde yapıldığını belirtti.

Valilik’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yapmakta iken görevden alınan ve farklı bir kadroya atanan Halis Nalbant ile ilgili Yarın Gazetesinin internet sitesinde ve Olay11 internet sitesinde 02.04.2021 tarihinde yapılan haberler gerçeği yansıtmamakta olup, görevden alınma ve Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna atanma ile İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü olarak görevlendirilmesi süreçlerinin tamamı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun bilgi ve talimatları çerçevesinde mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim