Bilecik Merkez Murat Hüdavendigar Ortaoklu’nda düzenlenen LGS’de İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ve çocuğuna yönelik yapıldığı iddia edilen ayrımcılık ve velilerin buna ilişkin sitemleri ile ilgili kamuoyuna, “Milli Eğitim Şube Müdürünün çocuğuna ayrıcalık mı tanındı? Velilerden LGS’ de çifte standarda tepki” başlığı altında ilk defa gazetemizin duyurduğu haber sonrası Bilecik Valiliği konu hakkında inceleme başlattı.

Geçtiğimiz gün tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 8.sınıf öğrencileri LGS’ye girmişti. Ne var ki; Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokolu’nda Milli Eğitim Şube Müdürü’ne ve çocuğuna ayrıcalık tanındığı iddiası ile veliler ve müdür arasında arbede yaşanmış ve Veliler, Vali ile Milli Eğitim Müdürüne sınavda çifte standart uygulandığını söyleyerek sitemde bulunmuşlardı.

Velilerin iddialarına göre; Sınav öncesi Bilecik Merkez Murat Hüdavendigar Ortaokulu’nun önünde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ile eşinin okula çocuklarını getirdiği ve diğer veliler dışarıda bekletilirken kendilerine oradaki görevli polisler tarafından bu noktada ayrıcalık tanınarak içeriye alındığı belirtilmişti.

Yaşanan olayda Veliler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi’ye ve güvenlik ekiplerine tepki gösterirken, Müdür İvrendi ile veliler arasında kısa süreli arbede yaşandığı da iddia arasında yerini almıştı.

Okulun önünde bekleyen veliler,bu noktada gazetemize açıklamalarda bulunarak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi’ye ve çocuğuna ayrıcalık tanındığını söyledi ve durumu, “Çifte standart” olarak nitelendirirken, Vali ve Milli Eğitim Müdürüne gerekenin yapılması noktasında çağrıda bulunmuşlardı.

Haberimiz sonrasın Bilecik Valiliği’nin konuya ilişkin inceleme başlattığı öğrenildi.Valilikten soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında ilimiz Murat Hüdavendigar Ortaokolu’nda yapılan Liseye Geçiş Sınavı ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak inceleme başlatılmıştır.Kamuoyuna duyurulur.” denildi.

Editör: TE Bilişim