Cafer Elmas

İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; 22 Vali merkeze alındı, 24 ile yeni Vali atandı. 26 il Valisi de kendi içerisinde yer değiştirdi.

Yayımlanan kararnameyle birlikte ilimizin 2 yıl 3 ay Bilecik Valiliği görevini yürüten Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Valisi olarak atandı.

İlk Valilik görev yeri ilimiz olan ve 2 yıl 3 aydır görev yapan Ahmet Hamdi Nayir, babacan ve sıcak tavırlarıyla birlikte vatandaşlar ile de kurduğu samimiyet ilişkileriyle görev süresini tamamladı.

Komşu il Kütahya Valisi olarak atanan Nayir, her zaman ortada kalmaya çalışsa da aldığı bazı kararlar ile bazı kesimlerin tepkisini çekmişti.

Zaman zaman haksız eleştirilere maruz kalan Vali Ahmet Hamdi Nayir, siyasiler ve Bilecik bürokrasi ile de uyumlu çalışması ile öne çıktı. Vali Ahmet Hamdi Nayir’e yeni görev yeri olan Kütahya Valiliği’nde başarılar dileriz.

Vali Nayir'in Kütahya'ya atanması ile yerine genç bir isim olan Ankara İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban getirildi. Vali Nayir gibi ilk Valilik görevi Bilecik olan Süleyman Elban'ın Vali Ahmet Hamdi Nayir'in ilimizden ayrıldıktan sonra göreve başlaması bekleniyor.

Yeni Vali Süleyman Elban kimdir?

06.06.1969 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İlk öğrenimini Almanya ve Kırşehir’de, orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı.1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma görevlisi, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Samsun Yakakent ve Elazığ Karakoçan kaymakamlığı görevlerinin ardından 2003 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğüne atandı. Halen daire başkanı olarak görev yapmakta.

2003 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Mahalli İdarelerle ilgili konuda yapılmış bir yüksek lisans ve 2008 Yılında Portsmouth Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP konulu yüksek lisans çalışması bulunmakta. Evli ve iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

Editör: TE Bilişim