Korkmaz Kesik

Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi İl Temsilcisi Ömer Yel, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 2014 yılında yönetmelik değişiklikleri ile görevinden uzaklaştırılan okul müdürlerinin davaları kazanmalarına rağmen haklarının geri verilmediğini öne süren Yel, “Tüm iyi niyetimize rağmen idare olumlu adım atmamış ve yapmış olduğu hukuksuz uygulamalarda ısrar etmiştir” dedi.  Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi İl Temsilcisi Ömer Yel ve sendikanın avukatı Mustafa Algam, Biilecik Adliyesine giderek nöbetçi Cumhuriyet Savcısına suç duyurusunda bulundu. Yel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığınca 2014 yılında yapılan Yönetmelik Değişikliği ile binlerce Okul Müdürü tasfiye edilerek görevlerine son verilmişti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (YD İtiraz No: 2014/1151) 18/02/2015 tarihli Kararı ile uygulamanın Yürütmesini durdurmuştur. Ayrıca, Eskişehir 1. ve 2. İdare Mahkemeleri, Okul Müdürlerine uygulanan idari işlemleri İPTAL etmiştir. Ancak; Bilecik Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü hukuka saygılı davranmamış, hukuk neyi emrediyorsa onu yapmamıştır. Yani, Mahkeme Kararlarını uygulayıp Okul Müdürlerini eski görevlerine geri döndürmemiştir.


İki hafta önce yapmış olduğumuz açıklama ile konuyu kamuoyu ile paylaşmış ve mahkeme kararları uygulanmaz ise Bilecik Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı açıklamıştık. Tüm iyi niyetimize rağmen idare olumlu adım atmamış ve yapmış olduğu hukuksuz uygulamalarda ısrar etmiştir. Bu sebeple, bugün sendika avukatımız Sayın Mustafa ALGAM ile beraber Bilecik Adliyesine giderek Bilecik Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü hakkında hazırlamış olduğumuz suç duyurusu dilekçemizi nöbetçi Cumhuriyet Savcımıza teslim ettik.”

Editör: TE Bilişim