Vali Süleyman Elban, Polisevi’nde verdiği kahvaltıda Bilecik'te yayın hayatına devam eden Gazeteler ve Ajans temsilcileri ile biraraya geldi. Vali Süleyman Elban’a kahvaltıda basın mensuplarının yanısıra Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli de eşlik etti.


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Vali Elban, basının önemine dayanarak Bilecik basınını yakından takip ettiğini belirtti.


“Hastanenin ihalesi yapıldı, 2 yılda tamamlanması bekleniyor”


Kahvaltıda Bilecik gündemine ve çalışmalara ilişkin bilgi veren Vali Süleyman Elban, hastanenin ihalesinin yapıldığını ve şuan için itiraz konusunda bir olumsuzluğun olmadığını, 2 yıl içinde hastanenin yapılarak hizmete girmesinin beklendiğini söyledi.


Vali Elban, yaptığı açıklamada, “ihalenin gidişinde çok büyük sorun olmayacağını söylediler. Katılan firma sayısı ve katılan firmaların ciddiyetini görünce işe samimi girenler yani tabiri caizse birbirini şikayet eden kazanan kazanır diğerlerine saygı duyar gibi düşüncede olan kimseler. Şu ana kadar itirazda gelmedi. 2 yıl içerisinde biter, inşaatta başladıktan sonra kaba inşaatı bittikten sonra hızlıca olur diye düşünüyorum. Bozüyük içinde şöyle diyeyim, Bozüyük’te şöyle bir uzlaşmazlığımız oldu. Daha doğrusu biz uzlaştıkta Sağlık Bakanlığı’nın kendisi vazgeçti. Hastaneyi planladılar geldi proje biz bunu inceledik üzerinde bazı değişiklikler istedik kabul ettiler oda oldu bitti. Şöyle bir konu gelişmiş benden önceki dönemde Sağlık Bakanlığı demiş ki Diş Hastanesi de bunun içinde olsun diye söylemiş. Diş Hastanesi var orada tıpkı Bilecik’te ki gibi müstakil kalsın demişler. O şekilde bir mutabakat sağlanmış Sağlık Bakanlığı kabul etmemiş bunu proje içine alacaksınız demiş tekrardan vazgeçilmiş. Birde proje onayı için Bakanlığa gittiğinde, bu defa Bakanlıktakiler demiş ki Diş Hastanesi’ni neden bunun içine yapıyorsunuz. Demişler ki siz böyle dediniz ya bunun içinde olmasın sizin zaten yerinizde var gerekirse yeni bir Diş Hastanesi’de yapılır müstakil olsun yer ferah olsun demişler. Bunun üzerine tekrardan proje tadilatını girildi. Yoksa bizim düşüncemiz en geç Mart ayı gibi ihaleye çıkar diye düşünüyorduk. Bizim hastane Aralık’ta ihaleye çıktı. Yer meselesi de çözüldü. Orda Belediye’nin de büyük fedakarlığı oldu. Oranın ciddi bir bölümü Bozüyük Belediyesi’ne ait mülkiyet sorunuda kalmadı. Fakat bu tadilattan dolayı herhalde bir buçuk iki ay gibi ihale süreci geriye atar, çünkü yeniden gelecek ilgili firma üzerinde çalışma yapacak ve bir tadilat olacak” dedi.


Yenişehir yolu çalışmaları devam ediyor”              


Yenişehir yolunda çalışmaların da devam ettiğini aktaran Vali Elban, “Yenişehir yolu iyi şu anda bile çalışıyorlar dikkat ediyorsanız. Bu zamana kadar iki ayrı şantiye ile yürüyordu. Köprü kısmı ve Pelitözü çevre yolu, öbür tarafta Yenişehir çevre yolu ile devam ediyordu. Çünkü bu tek ihale bizim bu köprü dahil buradan başlayıp Yenişehir çevre yolundan havaalanı yakınına kadar sağlanan yol bir bütün olarak ihale edildi. Bizde şunu rica ettik yani o tarafta çok ciddi sorun yok, 17-18 km’lik virajlı gözüken kısmı var. O şekilde söz verdiler şantiyeyi bu tarafa kaydıracaklar. Bizde şunun sözünü verdik bölge müdürü bizden bize kamulaştırma konusunda destek verirseniz bizde bu sene oradan çıkalım dedi. Peki dedik bizde. Dolayısıyla bizim niyetimiz yılsonuna gelmeden asfaltını falan bilmiyorum ama en azından yolun 17-18 km’lik bizden tarafı bitirelim istiyoruz. Burası bittiği zaman öbür taraf çok büyük bir sorun değil” dedi.


“Turizm atağı yapacağız”


Bilecik’in turizm sektöründe tanıtılması için çalışmaların hızla devam ettiğini bu kapsamda çok programlı projeler hazırladıklarını, özellikle Osmaneli İçmeler’e ilişkin aşamaların tamamlandığını belirten Vali Elban, İçmeleri turizme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.


Valilik binasının ve Adliye ile Emniyet binalarının 1. OSB’ye taşınmasına ilişkin projelerine de değinen Süleyman Elban, buraya talip olduklarını takas yöntemi ile istedikleri arazinin Genel Kurul’da geçmesini beklediğini ve daralan Bilecik'in merkezini o bölüme taşınmasına ilişkin projeleri olduğunu aktardı.

Diğer yandan Söğüt Şenliklerine de değinen Vali Elban, Söğüt Şenliklerinin renkleneceğini ve özüne döneceğini belirterek, 3 gün boyunca dolu dolu kutlanmasının amaçlanacağını ve siyasi arena ile konuşmalardan arındırılacağını belirtti.
Bilecik basınına değer verdiğini ve çok yakından takip ettiğini belirten Vali Elban, bu tür toplantıları sık sık yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim