10'uncusu düzenlenen ''Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek'' yetenek yarışmasına eserleriyle katkı sağlayan Milli Eğitim Okul ve Kurum Müdürlerine başarı belgeleri verildi.

Vali Bilal Şentürk, Yeşilay Cemiyeti Bilecik Şubesince il genelinde 2 bin 45 öğrencinin edebi ve görsel eserleriyle düzenlenen yetenek yarışmasına katkı sağlayan okullara belge töreninde, uyuşturucu denilince ilk olarak esrar geldiğini ancak alkol, kumar, internet ve çevrimiçi oyun bağımlılığı gibi kişinin iradesini geliştirmesini engelleyecek alışkanlıkların bulunduğunu ifade etti.

Tehditlere karşı bireysel çabaların yetmediğini, sahiplenilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Şentürk, ''Yeşilayı güçlendirmek zorundayız. Bu iş daimi takiple oluyor, bağımlılığı önleyebiliriz. Bir insanın hayatında bir meşguliyeti varsa kendisini geliştiriyordur, katkı sağlıyordur. Bağımlılığa bulaşmış olan insanımızı, anlamlı bir şekilde meşgul edecek aktivitelerle buluşturmak zorundayız. Boş kaldığı zaman bağımlı olduğu noktaya kayıyor, kendine zarar vermekle kalmıyor ailesine, çevresine ve topluma zarar verecek hale gelebiliyor. Bağımlılıkla mücadelede bayrağı Yeşilay taşıyacak ama tek başına bırakmayacağız, hep beraber her noktasında yanında olacağız. Bizlerde sorumluluktan pay alacağız. Toplumsal farkındalığın oluşması noktasında Yeşilayın yürüttüğü 'Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek' yarışmasında olduğu gibi farkındalık oluşturmamız lazım.'' dedi.

''En iyi narkotik polisi anne''

Vali Şentürk, ''Gelecek kuşaklarımızı bilinçlendirmeliyiz. Daha geniş toplumsal kesimlere de yayarak, ailelere de ulaşabiliriz. Bağımlılıktan kurtulmanın en önemli dayanakları ailedir, onun için ailelerimizi bilinçlendireceğiz. İçişleri Bakanlığımız ''en iyi narkotik polisi anne'' projesi başlattı, o da devrede olacak. Bu iş sadece polisin uygulayacağı tedbirlerle değil gönüllü tedbirlerle sahiplenerek olacak. Bizim elinden tutuşumuzun verdiği mutluluk onun bulunduğu bağımlılıktan, aldığı hazdan daha kıymetli olacak.'' ifadesinde bulundu.

Yeşilay Cemiyeti Bilecik Şubesi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu da 2019 yılında Vali Şentürk'ün öncülüğünde Yeşilay Bilecik Şubesinin faaliyete geçtiğini ifade ederek, ''Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayırım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu, teknoloji, kumar gibi bağımlılıkla mücadele eden, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ve 115 nolu danışma hattı, bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve sosyal destek hizmeti vermektedir.'' diye konuştu.

Tekelioğlu, 11'nci ''Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek'' yetenek yarışmasının iki ana kategoride yapılacağını ve 31 Marta kadar başvuruların kabul edileceğini bildirdi.

Vali Şentürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ve üyeleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol'a, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine ve Okul Müdürleri ile öğretmenlere başarı belgeleri verildi.

Editör: TE Bilişim