24 Kasım Öğretmen Günü kapsamında tören düzenlenirken Vali Bilal Şentürk ile Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik öğretmenlerin hayatımızı şekillendirmesi noktasındaki önemine vurgu yaptılar.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, protokol konuşmaları sonrası Türk Tarih Kurumu’nun video gösterimi,öğretmenler gününe ilişkin yapılan röportajlar, Kız Anadolu İmam hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan sahne gösterisi sonrası şeref belgelerinin öğretmenlere takdim edilmesi ile devam eti.

“İnsan hayatına,ruhuna,kalbine dokunan kişi öğretmendir”

Vali Bilal Şentürk törende yaptığı konuşmada özetle “Doğarken annesini kaybetmiş olabilir, babasını da doğmadan önce kaybetmiş olabilir ama mutlaka hayata atılmış ise ona bir şeyler öğreten birileri mutlaka vardır. Bu bir okul çatısı altında bir öğretmendir ya da başka bir ortamda komşusudur bir akrabasıdır ama öğreticisi bir öğretmeni vardır ve unutulmayan nedir diye sorguladığımız zaman insanın ruhuna dokunabilen onun karakterinde kişiliğinde hayatında etki uyandırabilenler unutulmuyor işte onların baş mimarları kimdir insan hayatına dokunan ruhuna dokunan kalbine dokunan ve hayatına iz bırakan en önemli özellik arz eden kişi öğretmendir. ifadelerine yer verdi.

“Öğretmenlerimiz geleceğini şekillendirmekte en etkin üçüncü kişidir”

Törende konuşma gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’ de Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1981 yılından itibaren ülkemiz de öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Öğretmen bir insana anne babadan sonra onun hayatına dokunan onun geleceğini şekillendirmekte etkisi olan en etkin üçüncü kişidir. Öğrenci okula ilk başlayan küçük öğrenciler anne babaya nasıl bakarsa bir öğretmene de şefkat ve güven içerisin de o bir çift göz ile bakarlar bir öğretmen de kendi evladına yakın bir hissiyatı yakın bir sevgiyi öğrencisine karşı duyar dolayısıyla bütün meslekler kıymetlidir bütün meslekler önemlidir ama öğretmenlik elbette ki diğer meslekler içerisinde bizce biraz daha insana dokunduğu için ham maddesi insan olduğu için girdisi çıktısı bütün her anında her alanın da insanla hasbihal olduğu için biraz daha önemlidir diye düşünüyoruz.

Öğretmenlik mesleğine ehemmiyet veren toplumlar ve milletler kendilerine ehemmiyet vermişlerdir. Geleceklerini şekillendiren insanlara ehemmiyet vermişlerdir. Bizim hem kültürümüzde hem de dinimizde öğretmen ve öğreten kişi hep var olmuştur.dedi.

Editör: TE Bilişim