2019 yılının ilk İdare Şube Başkanları  ve Kaymakamlar Toplantısı, Vali Bilal Şentürk’ün de ilk kez yaptığı  Başkanlık ile gerçekleştirildi.

Kurum amirlerinden beklediği yaklaşımları dile getiren Vali Şentürk, Bilecik’in manevi sorumlulukları ağır olan bir il olduğunu ve burada görev yapmanın bir şans olduğunu söyledi. Vali olarak bu ilde yapılan her güzel işe değer vereceğini taahhüt eden Vali Şentürk, kurum amirlerinden de rutine düşmeden, toplum yararı gözeten, hakkaniyetli bir görev anlayışı beklediğini ifade etti.

“BİLECİK, MANEVİ SORUMLULUKLARI BÜYÜK OLAN BİR İL”

Vali Şentürk, şu ifadelere yer verdi: “Bilecik’te görev yapanlar olarak  kendimin ve sizlerin şanslı olduğunuzu düşünüyorum, çünkü burası özel bir yer, bunu bilmemiz lazım. Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Bilecik,  Anadolu topraklarının vatan olmasında oynadığı önemli rol ve tarihimizdeki önemi açısından manevi sorumlululukları  son derece büyük olan bir il. Biz, fiziksel olarak küçük de olsa manevi değeri çok büyük olan bir ilde görev yapıyoruz, görev süremizin hepimize hayırlar getirmesini dilerim.

“BU İLDE YAPILAN HER GÜZEL İŞE DEĞER VERECEĞİMİ TAHHÜT EDİYORUM”

Hepimiz kamu adına görev yapıyoruz ve kamu kaynağı kullanıyoruz, hayatımızı bir yerde kamuya vakfetmiş durumdayız.  Yaptığımız işi rutin bir iş olarak görmeksizin, işin önemini öncelikle kendimiz idrak edeceğiz ve işimize önce kendimiz değer vereceğiz. Ben de Vali olarak bu ilde yapılan her güzel işe değer vereceğimi tahhüt ediyorum. Yaklaşımımız, nerede güzel bir iş çıkartan varsa onun yerinin ayrı olması şeklinde olacak. Sizin de tüm çalışanlarınızla beraber böyle bir yaklaşım benimsemenizi istiyorum. Topluma yönelik  fayda boyutu fazla olan her şey değerlidir.

Görev yaptığımız süreçte kendi motivasyonumuzu da üst seviyede tutmalıyız. 

“RUTİNE DÜŞEN ARKADAŞLARIMIZIN YERLERİ DEĞİŞTİRİLMELİ”

Hayata rutin bakma noktasına gelen arkadaşlarımızın mutlaka yer değiştirmesi lazım, belki bazılarının da görev değştirmesi lazım. Tekrara düşmeden, görev ve sorumluluğumuzun nerede başlayıp nerede bittiğini bilmeliyiz.Bu çerçeveyi çizerken sunduğumuz hizmetin kamu hizmeti olduğunu gözeterek yapmalıyız. Hepimiz burada kamu adına hizmet veriyorsak, hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız.”

Editör: TE Bilişim