15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde il protokolü şehitlik ziyareti gerçekleştirdi.

Şehitlikte gerçekleştirilen programa; Vali Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, kurum müdürleri, askeri ve adli erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ile başlayan program, saygı atışının yapılmasının ardından şehit kabirlerine karanfil konulması ile devam ederken, Vali Bilal Şentürk tarafından şehitlik defteri imzalandı.

“Milletimiz birdir, beraberdir ve güçlüdür”

Vali Bilal Şentürk, tören sonrasında yaptığı açıklamada, "15 Temmuz da ülkemiz çok büyük bir badire atlattı. Tehlike dışarıdan çok içeriden geldi. İçimizde maalesef kendi insanına kurşun sıkabilecek hainler çıktı. Böyle bir şey hiçbir zaman arzu edilmez ama yine milletimizin güçlü iradesiyle bu tehlikeyi kendi içimizde söküp attık ve atacağız. Zaman, zaman bu tür icraatlar olacak belki ama milletimizin birliği ve dirliği ile kendi iç dinamikleriyle bunların üstesinden geçeceğiz. Milletimiz birdir, beraberdir ve güçlüdür. Her ortamda acısında,hüznünde,mutluluğunda birlik ve beraberliğini desteklediği sürece hiçbir rüzgar bizi yerimizden sallayamayacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından şehitlikteki program sona ererken, anma etkinlikleri öğle namazına müteakip Şerifpaşa Cami’nde Mevlid-i Şerif okunması ile devam etti.

Editör: TE Bilişim