2019 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 14.Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Yenişehir yoluna ilişkin olarak yolun bu yıl içerisinde bitirileceğini söylerken, herhangi bir ödenek sıkıntısının da söz konusu olmadığını aktardı.

Buna nazaran Vali Bilal Şentürk ise espriyle karışık; “Bilecik’te bir hikaye varmış öyle diyorlar gençler. Bitmeyen sevdaları Bilecik-Yenişehir yolu gibi olsun diyorlar” ifadelerine yer verdi.

Daha önce yazdığımız gibi Yılan Hikayesi’ne dönen Bilecik-Yenişehir yolu 2019 yılının ilk İl Koordinasyon Toplantısında yine gündeme gelirken, geçen yıl konuşulanlardan farklı bir çözüm yolunun ortaya çıkmadığı ve yine aynı senaryoların konuşulduğu gözlendi.

2019 yılı ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Bilal Şentürk Başkanlığında gerçekleşirken, 14.Bölge Müdürü’nün toplantıya katılmadığı, Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım’ın bilgilendirmelerde bulunduğu Yenişehir yoluna ilişkinde konuya detaylı olarak hakim olmadığı gözlendi. Müdür Yardımcısı Yıldırım, Yenişehir yoluna ilişkin 2019 yılında yolun devam edeceğini söylediği konuşmasında; “2019 yılı içerisinde devam eden işleri anlatan Müdür Yardımcısı Yıldırım, “Yenişehir-Bilecik yolumuz 29,9 kilometresi Bursa il sınırlarında 18,7 kilometresi ise Bilecik il sınırları içerisinde kalmaktadır. Bugüne kadar 22,5 kilometresi tamamlanmıştır. Çalışmalar 2019 yılında da devam edecektir”dedi.

Vali Bilal Şentürk ise Müdür Yardımcısı Ramazan Yıldırım’a yönelik Yenişehir yolunun hızlıca bitirilmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Sizden bir şey tamamlarsanız başka bir şey istemiyoruz. Bilecik’te hikaye varmış öyle diyorlar gençler. Bitmeyen sevdaları Bilecik-Yenişehir yolu gibi olsun diyorlar. Başka bir ideal koyalım. Yani son nefese kadar sevdaları sürsün ama bizim bu tür işlerimizi de inşallah hızlıca bitirelim” ifadelerini kullandı.

Yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen Yenişehir yolunda daha önceki toplantılarda olduğu gibi ödenek sıkıntısı olmadığı ve 2019 yılında bitirileceği belirtilirken, bu durum ise “biz bu filmi daha önce de seyretmiştik” dedirttirdi.

Bilecik kamuoyunda bu yılda Bilecik-Yenişehir yolunun bitmeyeceği kuşkuları doğmaya başladı.

Editör: TE Bilişim