Vali Şentürk, Öğretmenevinde, Vali Yardımcısı Rahmi Köse, Kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda, Bilecik'in eğitim durumu, öğretmen ve öğrencisi sayısı ile taşımalı eğitim konusunda sunum yapıldı.

Eğitim konusunda bir seferberlik başlattıklarını belirten Vali Şentürk, şunları ifade etti:

''Bilecik’te eğitim ve öğretimin fotoğrafını görelim. Eğitimin dört temel unsuru öğrenci, öğretmen, aile-sosyal çevre ve idaredir. Bu unsurlardan kime ne düşüyor kim ne yapacak bu eğitim döneminde neler yapabiliriz hep birlikte değerlendireceğiz. İnsanı verimli kılan en önemli unsur iş heyecanıdır. Önce iş heyecanı lazım. Herkesin öne çıkan bir özelliği, yeteneği vardır. Yetenek avcılığı yapalım. Yaptığımız işi önemsememiz ve bir şeyler yapabileceğimize inanmalıyız. Özgün uygulamalarımızı birleştirelim. Bir vizyon oluşturalım. Başarının temel sırrı odaklanmaktan geçer. Rutinlerin dışına çıkarak, bu işi gerçekten gönülden dert eden, dert edinecek arkadaşlarla bunu başarabiliriz. Yaptığımız işi çok iyi yapmak için hep birlikte çalışacağız.''

Geleceğin çocuklarının daha iyi olmak zorunda olduklarını belirten Vali Şentürk, ''Önümüzdeki aydan başlayarak, ayda bir gün bir çocuğumuz valilik stajı yapacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının her birinde bir öğrencimiz ilgisine göre amirlik stajı yapacak. O görevin sorumluluğunu hissedecek. Onu motive edeceğiz. Bu görev meslek seçiminde de etkileyici olabilir.'' dedi.

Vali Şentürk, kenara bırakılacak tek bir bireyin olmadığını, bunun için her bir öğretmenin de moral ve motivasyonunun yükseltilmesi gerektiğini, il ve ilçelerde pilot okullar seçerek eğitime farklı bir vizyon kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim