Vali Bilal Şentürk,2021 Yılı Afet Eğitim Yılı kapsamında AFAD ve UMKE’nin Cumhuriyet Meydanında açmış olduğu stantları ziyaret ederken ardından çarşı merkezinde yanındaki heyet ile birlikte Covid-19 denetimi gerçekleştirdi.

“Afet eğitim yılında yüksek bilinç oluşturacağız”

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında stantları ziyaret ettikten sonra konuşan Vali Bilal Şentürk, “Bakanlığımızca 2021 yılı Afet Eğitim Yılı ilan edildi.Bu çerçevede de ilimizde 218 bin 717 nüfusumuz ile bütün insanlarımıza bu bilinci aşılamak noktasında yoğun faaliyetlerimiz olacak.

Başta AFAD ekiplerimiz olmak üzere, gönüllü teşkilatlarımızın da katkılarıyla bilinçlendirme faaliyetlerimiz olacak. İnşallah ihtiyaç duymayız, başımızdan herhangi bir afet gelip geçmez. Bugün burada da AFAD ekiplerimizin olağanüstü durumlarda neyi nasıl yapacaklarını gelen insanlarımıza bilgilendirecekler. Yine bütün kurumlarımızı bu noktada dolaşıyorlar, STK’lar, siyasi partiler birden çoklu oluşumların her birinin kapısını çalıp eğitimler vereceğiz. Fabrikalarda, sahalarda bilinçsiz kimse kalmayacak. Yani özellikle deprem riskinin çok yoğun olduğu bir bölgedeyiz. O yönüyle Afet Eğitim Yılında da bu noktada yüksek bir bilinç oluşturmak için ciddi çalışmalarımız olacak. Bu noktada herkesin bu bilinçlenmeye katkı sağlamasını bekliyoruz.” dedi.

“Boş vermenin getirdiği sonuçları her beraber gördük”

Çarşı merkezinde yeni kontrollü süreç çerçevesinde yapılan Covid-19 denetimine ilişkinde açıklamalarda bulunan Vali Şentürk, Bilecik’te 99 ayrı noktada 360 kişi ile denetimi gerçekleştiklerini söylerken, “Gevşemenin ve boş vermenin getirdiği sonuçları her beraber gördük” vurgusunu yaptı.

Vali Şentürk, “Şu anda bir başka afet ile uğraşıyoruz. Üçüncü bir aşamaya geçtik. İlk virüs ortaya çıktığında yoğun tedbirlerle ile bunu sıfırlayabilmiştik. Yeni normale geçmiştik. Arkasından belli bir esneklik oluşup hayatı normale döndürme gayretleri planı içindeyken maalesef vaklara çok arttı. Bunun sonucu olarak bu defada kontrollü normal sürecine girdik. Biz maalesef 4 bölge içerisinde 3’üncü sıradayız. Yani yüksek riskli sayılan turuncu bölgedeyiz. Biz Bilecik’imize bunun yakışmadığını düşünüyoruz. Sabahleyin Şoförler Odası Başkanımız aradı, ‘Biz bunu maviye çevireceğiz diye bir kampanya başlatmak istiyoruz’ dedi. Biz bundan çok memnun olduk. İnşallah herkesin sahiplenmesi ile beraber ilimizi daha iyi noktaya taşıyacağız. Tüm kurumlarımız bu noktada büyük bir teyakkuz içerisindeler. Bakın bugün ilimizde,1000 kişi ile tam saha ilçelerimiz ve kırsal alanlarımız dahil denetime çıktık. Bu denetimde amaç:tedbirli olunmasını sağlanmaktır.Yoksa ceza yazalım gibi bir amacımız yoktur.100 kişiden bir ihmalkarlık olduğunda büyük açık veriyoruz ve virüs bulaşıyor.O nedenle kontrollü bir şekilde hayatımızı normal akışında sürdürebilmemiz lazım.

Esnafımızın ciddi sıkıntıları vardı kapalı kalmaktan kaynaklanan. Ama bugün onlarla ilgili bir esneklik oluştu. Bunu iyi değerlendirelim. Biz bu süreci birkaç defa yaşadık. Gevşemenin ve boş vermenin getirdiği sonuçları her beraber gördük. Vefat eden insanlarımız oldu, hastanelerimiz tıka basa doldu. Tekrar aynı süreçlere dönmemek hepimizin ortak anlayışı ile mümkün olabilir. Bu noktada herkesten katkı bekliyoruz. Şu anda ilimiz merkezinde 99 ayrı ekiple 360 kişiden oluşan ekip çalışıyor. İlçelerimiz ile beraber 1000 kişi tüm sahada etkin bir bilinçlendirme noktasında çalışmaları yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim