Korkmaz Kesik

Vali Ahmet Hamdi Nayir, karla mücadelede ‘tecrübesizlik yapıldı’ sözünü bazı çevreler tarafından çarptırıldığını söyledi. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Nayir, müteahhit ekiplerinden karayollarının tecrübesi beklenildiği için sıkıntı yaşandığını söyledi. Vali Nayir, “Tecrübesiz sözü bana ait. Karayollarının yıllarca yapmış olduğu kar mücadelesini müteahhit ekipten bekliyorsunuz. O tecrübeye sahip değil demiştim. Bu sözüm biraz daha farklı bir yöne götürülerek sanki bütün genelin tecrübesizliği gibi anlatıldı. Hâlbuki ifadem aynen buydu.” ifadelerini kullandı.

İl genelinde gerçekleşen karla mücadeleyi değerlendiren Nayir, “İl Özel İdaresi ekiplerimiz, AFAD ekiplerimiz, sağlık ekiplerimiz, yerel yönetimlerdeki arkadaşlarımız ve bazı belediyelerimiz kendi hudutları dışına da çıkarak çalıştı. En acil olan yerlere öncelik verdik. Sağlık ekiplerimiz, paletli ambulanslarımız da büyük özveri ile çalıştılar. Bunları söylerken şu cümlenin altını çizerek söylüyorum. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Burada başarılamayan bir şeyler varsa mazeretlerin arkasına girmek niyetinde değiliz. Ama yarın yapacağımız toplantıda da bir kriz merkezinin üyeleri ile birlikte neleri, nasıl yapacağız buna bakacağız. Biz il merkezinde bulabildiğimiz bütün araçları kiraladık.

Kaymakamlarımıza da teşekkür ediyorum onlar da ilçelerinde bulabildiği bütün araçları kiraladılar. Herhangi bir ayrım gözetmeksizin, burası karayollarının yeri onları bekleyelim demeksizin o yollara da girerek ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Ama uzun vadeli planlarda mutlaka bunların değerlendirmesi olmalı. Cuma günü karayollarımızla yaptığımız görüşmede de bu sonuçlar değerlendirilerek yeniden masaya yatırılmayacak değil diye paylaşmış olduk.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim