18 Mart şehitler günü münasebetiyle, Bilecik Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazilere yemek verildi. Polisevindeki yemeğe Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekili Halil Eldemir, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner ve Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile bazı daire müdürleri katıldı.

Yemekte kısa bir konuşma yapan Vali Nayir, “Aziz milletimizin en yüksek şükran ve minnet duygularına muhatabı olan Gazilerimiz ve onların yakınlarıyla, Sayın Milletvekilimiz, Komutanımız, Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, Kolluk Birim Amirleriyle, Daire Amirlerimizle aynı ortamda olmaktan duyduğumuz mutluluğu sizlere ifade etmek istiyorum.

Dualarımızda biz hep şunu söyleriz, “Ya Rabbi, gönderimizden bayrağımızı indirtme. Ezanımızı minarelerimizden dindirtme” diye sözlü duasını yaparız. Her sözlü duanın bir de fiili kısmı vardır. Bu duanın fiili kısımlarını Gazilerimiz ve Şehitlerimiz fedakarlıklarıyla gerçekleştirmişlerdir. Bu fedakarlıktan milletin tüm fertlerinin nasipdar olması için güzel örnekler teşkil ettiler.

Sizler var olduğunuz müddetçe, yeni nesiller de sizlerin güzel örneklerini gördükleri müddetçe bu topraklar üzerinde gözü olanların ümitleri kırılacak, bizler bu ülkede namusumuzla, inancımızla, mukaddes değerlerimizle yaşamaya devam edeceğiz. Gazilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor ve ebediyete intikal etmiş olan Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemek, İl Müftüsü Necati Akkuş’un okuduğu duayla sone erdi.

 








Editör: TE Bilişim