Hasan Güner
Açılış programına Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım başta olmak üzere davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış öncesinde katılımcılara hitap eden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “İlk dönemlerde yaptığımız mahalle konağımızı sağ olsun mahallemizin ilgisi ve iltifatları karşısında yeterli görmedik. Muhtarımızın çok büyük heyecanı, arzusu ve isteğiyle de bu birleşince, burada Ertuğrulgazi Mahallemizin ve Bahçelievler Mahallemizin Mahalle Konaklarının ilk aşamada ikinci katlarını yaptık. İnşallah temennimiz, arzumuz diğer mahalle konaklarımızı da bir taraftar büyüteceğiz diğer taraftan da yenilerini yapmaya devam edeceğiz.
Mahalle konaklarımız, mahallelinin merkezi olması, mahallelilik bilincinin oluşması, mahalleli mensubiyet bilincinin oluşması açısından hedef aldığımız ortaya koyduğumuz bir projeydi. Allah’a çok şükürler olsun ki muhtarlarımızın da gayretiyle bu gerçekleşti. Artık mahalle konaklarımızla, o mahallelimiz kendi mahallesinin merkezini biliyor, orada buluşuyor ve orada kendine ait organizasyonları gerçekleştiriyor. Ben bu tesisin gerçekleşmesinde katkısı olan tüm çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Mahalle muhtarımıza, ihtiyar heyetimize ve bizlere enerji, destek veren siz değerli hemşehrilerimize çok çok teşekkür ediyorum.
Gerçekten göreve başladığımızda çocuklar açısından da Bilecik’imiz oldukça yetersizdi. Bugün artık 130’u aşkın çocuk parkımızla çocuklarımıza her mahallede bir çocuk parkı demiyoruz, artık her sokakta, her caddede, yer bulabildiğimiz her noktada çocuk parkı yapmaya çalışıyoruz. Şunu söylüyoruz, inşallah her mahalleye bir spor kompleksi diyoruz ve çocuklarımız için her mahallede bir spor kompleksi sözü veriyoruz buradan. Önümüzdeki süreç içerisinde projelerimizde de var. Yine mahalle konakları olan yerlerde bilgi evlerine devam edeceğiz. Yeterli olmayan mahalle konaklarımızda yeni binalar yaparak inşallah çocuklarımıza bilgi evi tarzında akşam eğitim öğretim faaliyetlerine katkı sağlayacak mekanları da birlikte gerçekleştireceğiz. Ben bugüne anlam kazandıran, bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerime ve başta sayın valim, milletvekillerimiz, değerli belediye başkanı arkadaşlarım, partimizin il başkanı, çok değerli ilçe başkanlarımız ve siz değerli hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele ulaşmak temennisiyle, tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Yağcı’nın ardından kürsüye AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir geldi.
Eldemir, konuşmasında şunları söyledi:
“Belediyeciliğin sadece yoldan, sudan, kaldırımdan ibaret olmadığı, insanımızın sosyal, kültürel, sportif alanlarda da ihtiyaçlarının karşılanmasında yapılan çözümler noktasında farklı bir belediyecilik anlayışını Türkiye’ye getirmiş ak belediyeciliğin bu icraatlarından dolayı sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Benim de ikamet ettiğim mahalle olması hasebiyle tüm komşularımız için bu mahalle konağımızın ve çocuklarımız için de buradaki çocuk parkımızın hayırlı olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Ve bu parkın yapımında emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere tüm ekibine şükranlarımızı sunuyorum.”
Eldemir’in ardından kürsüye gelen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Bugün Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeyiz. Ertuğrul Gazi’nin isminden de hepinizin bildiği üzere, mahallemize yakışır bir park ve bir hizmet konağı açılışı için toplanmış bulunuyoruz.
Biz 7 Haziran saat 17.00’ye kadar bir demokratik mücadele gerçekleştirdik. Saat 17.00 itibarıyla bu mücadele bitmiştir. Bundan sonra kazanan Bilecik olacaktır, halkımız olacaktır. Halkımızın ve Bilecik’imizin kazanması için Halil arkadaşımla birlikte el ele omuz omuza Bilecik’imizin sorunlarının çözümü noktasında, belediyelerimizin proje sorunlarının çözümü noktasında, ilimizin tüm konuları hakkında el ele, gönül gönüle verip Bilecik’imize hizmet edeceğiz ve saat 17.00 itibarıyla biz halkımızın tamamının oyunu almış olarak kabul ediyoruz ve hizmetlerimizi de bu şekilde gerçekleştireceğiz.
Ben bu konağın ve parkın yapılmasında emeği geçen başta sevgili belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerimize ve belediye çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ertuğrulgazi Mahallemize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını, bütün hemşehrilerimizin iyi günlerde kullanmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Son olarak konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir ise şunları söyledi:
“Öncelikle sayın milletvekillerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını sizler huzurunda daha önce söylediğimizi tekrarlamak istiyorum. İnsanımızı bir araya getiren, gönüllerini birleştiren, faaliyetlerini, gayretlerini birleştiren her konu, her faaliyet ve her mekan bizler için önemli. Mahallemizde yapılan bu konak ve ona ilave edilen kısımlar sosyal donatı alanları da bu açıdan değerlendirdiğimizde insanımızı ve gönüllerini bir araya getirecek, gayretlerini bir araya getirecek, faaliyetlerin yapılacağı yer olarak bizler için önem ve kıymet ifade etmektedir.
Dileğimiz temennimiz bu tür yerlerin artarak gönüllerin daha sık bir araya gelmesi, yürütülecek faaliyetlerde birlik ve beraberlik unsurunun daha da gelişerek ilerlemesi, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Faydalı kullanımlarda beraberinde biz de sizinle birlikte olmak istediğimizi duyuruyor saygılar sunuyorum.”
Bilecik İl Müftü Yardımcısı Özdemir Taş önderliğinde edilen dua sonrasında il protokolü tarafından açılış kurdelesi kesildi. Program yapılan pilav ikramının sonrasında son buldu.

Editör: TE Bilişim