Talha Güney

Gaziler günü dolayısıyla Valilik, şehit ailelerine, gazi ve gazi ailelerine yemek verdi.
Yemeğe Vali Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Müftüsü Necati Akkuş’un yanı sıra şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri katıldı.

Yemekte konuşan Vali Nayir, “Vatan uğruna bu vatan topraklarında huzur içerisinde yaşamamızı sağlayan, bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi ve canlarını vermeye hazır olduğunu gösteren gazilerimizi şehitlerimizin yokluğuna gazilerimizin sıkıntılarına sabreden ailelerini huzurlarınızda bir daha kutlamak istiyorum. Allah rahmet eylesin şehitlerimize, gazilerimize de Allah sağlık, sabır versin. Fedakârlığın en büyüğü vatan uğruna canlarını vermektir. Yine bu fedakârlık için yola çıkan gazilerimiz de aynı fedakârlığı göstererek bizlere birer örnek oldular.
 

Onların aileleri de şehitlerimizin yokluğuna, gazilerimizin de sıkıntılarına sabır göstererek, metanet göstererek yine bütün milletimize birer örnek teşkil ettiler. Bu vatan evlatlarına da düşen kadirşinaslıkla hem şehitlerimiz hem de onların yakınlarını, hem gazilerimizi hem de yakınlarını bağırlarına basmak olacaktır. Bu da bugünlerde hep birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelerek bu tür fotoğraflar vererek gerçekleşiyor inşallah. Ne güzel hepiniz de davetimize icabet ettiniz bugün de hem birbirilerinizle bir araya geldiniz aynı sıkıntıları yaşayanlar olarak hem de il protokolü ile bir araya gelerek Türkiye geneline bir fotoğraf vermiş oluyoruz.  

Bugünlerde hepimiz sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu tür birlik ve beraberliklere fazlasıyla ihtiyaç var. Günü geldiğinde yeni şehitler verilebileceğini yeni gazilerimizin olabileceğini biliyor ve hepinize bu uğurdaki bugüne kadar gösterdiğiniz gayretli çalışma ve güzel örnekler için teşekkür ediyorum. Bütün gazilerimize, yakınlarına, bütün şehitlerimizin yakınlarına huzurlu, daha güzel günler, sağlıklı, iyilerle iyiliklerle karşılaşacakları günler temenni ediyorum” dedi.

Yemeğin ardından İl Müftüsü Necati Akkuş şehitler için dua okudu. 

Editör: TE Bilişim