İlimizin önemli sorunlarından biri olan ve hemen hemen her ay ölümlü bir kazanın yaşandığı Gülümbe Rampalarında son dönemde kaza yaşanmaması dikkat çekiyor. Üst üste üzücü kazaların yaşandığı yola son olarak Vali Ahmet Hamdi Nayir el atmış ve gereken tüm önlemlerin alınmasını için talimat vermişti. Nayir’in incelemelerinin ardından yolda kabartmalı sarı şeritler çekilmiş ve sürücülerin daha dikkatli olmaları sağlanmıştı.


Daha önce gazetemizin defalarca yazdığı Gülümbe Rampalarını geçtiğimiz İl Koordinasyon Kurulunda TSO Başkanı Fevzi Uzun gündeme getirmiş ve Karayolları 14. Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu’ndan yolda inceleme yapılmasını istemişti. Yazıcıoğlu, yolda herhangi bir inceleme yapmaya gerek olmadığını söyleyerek bu yolun 50 km hızla geçilmesi gerektiğini, bu hızda herhangi bir kaza yaşanmayacağını söylemiş ve trafik kontrollerinin artırılarak sürücülere ceza yazılmasını önermişti. 14. Şube Müdür Yardımcısının yaptığı bu açıklama “Bu devirde şehirler arası yolda 50 km hız sınırı mı olur? Çözüm ceza mı?” şeklinde eleştirilmiş ve soruna Karayollarından bir çözüm getirilemeyeceği anlaşılmıştı.

Son olarak genç bir avukatın hayatına mal olan yoldaki soruna duyarsız kalmayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür ve Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme eski Şube Müdürü Cengiz Karabıdak ve karayolları yetkilileri ile birlikte Bilecik-İstanbul karayolunun Gülümbe Rampaları mevkiinde incelemede bulunmuştu. Nayir, yolda güvenlik önlemlerinin ve denetimlerin arttırılması konusunda yetkililere talimat vermişti.


Vali Nayir’in Gülümbe Rampalarındaki incelemesinin ardından  ve alınan önlemlerden sonra iki günde bir hatta günde 2-3 kazanın yaşandığı yolda  yaklaşık 1.5 aylık sürede herhangi bir kaza yaşanmaması dikkatlerden kaçmadı. Gerek son dönemde yaşananların basında kendine geniş yer bulması, gerek ilimizin önde gelenlerinin konuyla yakından ilgilenmesi sonucu yolda meydana gelen kazalar bir anda kesildi. Ancak potansiyel kaza riski taşıyan yolda her an yeni bir kazanın olabileceği unutulmamalı ve vatandaşlarımız yol üzerindeki trafik işaretlerine ve hız limitlerine uyarak güvenli şekilde yolculuk etmeliler.

 

 

 

Editör: TE Bilişim