Cafer Elmas

İhaleye çıkan eski vali konağının yeni sahibi belli oldu. Değişim Gazetesi’nin sahibi Mehmet Ergün, aylık 16.500TL kira bedeli karşılığında konağı 7 yıllığına kiraladı. İhale şartnamesi gereğince eski konak yıkılacak, yerine prefabrik ya da ahşap yeni bir bina yapılacak.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapılan ihalede teklif veren isimler; Mehmet Çetin, Yusuf Uğur Eşmen, Erol Çim, Yüksel Gökçedağ ve Mehmet Ergün oldu. Açık artırma ile kiralanan eski konağın yeri, 4000 TL’den başlayarak katılımcılar tarafından sıra ile arttırılmaya başlandı.  Katılımcılardan Yüksel Gökcedağ ilk çekilen isim oldu ve 10.000 TL de çekildi. Ardından Yusuf Uğur Eşmen 11. 200 TL de çekildi. Erol Çim ise 12.600 rakamında çekildi. Mehmet Çetin ile Mehmet Ergün kıran kırana geçen ihalede artırıma devam ettiler ve 16500 TL olarak son teklifi veren isim Değişim Gazetesi sahibi Mehmet Ergün oldu.

Belediye dükkanları ihalesinde olduğu gibi, bu ihalede de çıkan rakamın yüksek olduğu düşünülürken, şartname gereği depreme dayanıksız olan binanın yıkımı Mehmet Ergün tarafından gerçekleştirilecek. Yıkılan binanın yerine prefabrik ya da ahşap yeni bir bina yapılacak. Satışı için daha önce 2 kez ihaleye çıkılan, ancak alıcı bulunamayan eski Vali Konağı’nın yerine yapılacak yeni binanın projesinin İl Özel İdaresi tarafından onaylanması gerekiyor. Yapılacak projede kamuoyu tarafından merak ediliyor.


 

Editör: TE Bilişim