Vali Kemal Kızılkaya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı.

Vali Kızılkaya yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan bir kararla 3 Aralık tarihi, Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiş ve bu anlamlı gün vesilesiyle engelli kardeşlerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi, yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve toplumsal farkındalığın oluşması hedeflenmiştir.

Unutulmamalıdır ki sosyal hayatta engelli kardeşlerimize sağlanan imkân ve kolaylıklar, insana verilen değer ve önemin yansıması olduğu gibi toplumun gelişmişlik düzeyinin de göstergesidir.

Bu bağlamda devletimiz; engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, eğitim-sağlık ve ulaşım gibi birçok alanda fırsat eşitliğine sahip olmaları için çeşitli kanuni düzenlemeler yapmıştır. Böylece hayata geçirilen projelerle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden faydalanmaları mümkün olmuştur.

Engelli kardeşlerimizin her yeni gün elde ettikleri azim dolu başarı hikayeleri, desteklendiklerinde ne büyük işler gerçekleştirebileceklerini göstermiştir. Bu başarılarının ardında, onların zorluklar karşısındaki güçlü duruşlarının etkisi olduğu muhakkaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimin gününü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

Editör: TE Bilişim