Bilecik’te Dursun Fakıh ve Abdullah Mihalgazi türbelerinin bulunduğu konumları gösteren yön tabelalarının yol bakım onarım çalışmalarında yerlerinden çıkartılması ve aylardır takılmaması üzerine Vali Kemal Kızılkaya harekete geçti.

Kızılkaya Karayolları şube şefliğine talimat verdi ve sorun çözüme kavuştu.  Bilecik’ten Söğüt ilçesine giden karayolunun 18’inci kilometresindeki yol ayrımında bulunan tabelalar, terk edilmiş bir halde bekliyordu. Yol kenarında bir ağaca dayatılan tabelalar aylardır yeniden dikilmeyi beklerken, Bilecik tarafından gelen ve bölgeyi bilmeyen araç sürücüleri ise türbelere ulaşmakta zorluk çekiyorlardı.

Konuyla ilgili Bilecik Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Habere konu olan Dursun Fakıh ve Abdullah Mihalgazi’nin türbelerinin bulunduğu yerleri gösteren ve yol bakım-onarım çalışmalarında yerlerinden çıkartılan karayolu yön tabelaları hakkında, Sayın Valimizin talimatı üzerine, Bilecik Karayolları Şube Şefliği tarafından, levha ve işaretlemeler yerlerine sabitlenmiş olup sürücüler ve İlimize gelen ziyaretçiler için gerekli olan yönlendirmenin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmıştır. Saygılarımızla Bilecik Valiliği” açıklamalarına yer verildi.

Editör: TE Bilişim