Vali Süleyman Elban, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısının son gününde Malhatun İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini verdi.


15 günlük yarı yıl tatili hem öğrenciler hem de öğretmenler için bugün itibariyle başladı. Vali Elban, Malhatun İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini kendisi verdi. 15 tatilin ilk dönemindeki kar tatili nedeniyle telafi dersi yapılmayacağını, ikinci yarıyılında hem öğrenciler hemde öğretmenler açısından hayırlı ve başarılı olması temennisinde bulundu.


Elban, gerçekleştirdiği konuşmada öğretmenlere ödev konusunda da çok fazla yüklenilmemesi gerektiğini, öğrencilere ise 15 tatili bilgisayar veya telefon başında geçirilmemeleri tavsiyesinde bulundu.


Vali Süleyman Elban, yaptığı konuşmada, “2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısının şükür kazasız belasız sağlık içerisinde ve başarılı bir şekilde bugün bir kısım öğrencilerimizin karne dağıtım törenlerinde beraber olduk.


36 binin üzerinde ilimiz genelindeki öğrencilerimiz bugünden itibaren 15 günlük bir yarı yıl tatiline başlıyorlar. İlimizde mevsim koşulları itibariyle çok ciddi sıkıntılar yaşamadık. O nedenle de birkaç günlük hava muhalefeti nedeniylede okullarımıza ara vermek durumunda kaldık. Bu aynı zamanda öğrencilerimiz açısından bir jest oldu onlarda kar tatili kışın bir klasiği haline geldi ancak gerek öğretmenlerimizin fedakarlığı gayretleri gerekse öğrencilerimizin azımı sayesinde müfredatta herhangi bir aksama olmadığı için bunun telafisi için dönem arasında veya diğer zamanlarda bir çalışma yapılmasına gerek olmadığını değerlendirdik. Dolayısıyla öğrencilerimiz bu 15 günlük dönemde aynı zamanda öğretmenlerimizde bu 15 günlük dönemde inşallah dinlenirler. İkinci yarı yıla da sağlıklı ve dinlenmiş olarak başlarlar diye temenni ediyorum. İnşallah ikinci yarı yılda geçen dönem gibi hem eğitim camiamızın öğrencilerimiz  hem de öğretmenlerimiz açısından hayırlı ve başarılı olur diye temenni ediyorum.

Ödev konusunda da öğrencilerimize çok yüklenmeseniz iyi olur zaten çocuklarımız özellikle belli sınavlara yaklaşan veya sınavı olanlar zaten mecburen çalışmak zorundalar. Bunun dışında da diğer öğrenciler de bu 15 günü keyifle bekliyorlar ama temennimiz tabi öğrenciler açısında da bu 15 günüde hep bilgisayar ve telefon karşısında geçirmezler. Bu arada dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçirebilirler veya uğralarlarda faka olarak dinlenmelerini temenni ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim