İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri anma programı15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı orotoryo damgasını vurdu. 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı programda zaman zaman duygulu anlar yaşanırken öğrenciler tarafından hazırlanan orotoryo büyük alkış aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri anma programı düzenlendi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer KOÇ, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Baro Başkanı Halime Aynur, Vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hacı Mehmet İNCE, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Mili Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasında söz alan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Sami Aygün, 15 Temmuzun ülke için tarihi bir dönem noktası olduğunu kaydetti. 15 Temmuz zaferinin önemine dikkat çeken Aygün,  “Bu programı düzenliyor olmamız, rahatça yaşıyor olmamızı 15 Temmuz demokrasi şehitlerine, gazilerine ve kahramanlara borçluyuz. 15 Temmuz 2016 Cuma günü sırada bir gün değildir. Tarihimizdeki yüzlerce zaferi, nice kahramanları okuduk, dinledik, öğrendik. Ancak, 15 Temmuz demokrasi zaferini bizzat yaşadık ve tarihe şahitlik ettik. O gece içimizdeki FETÖ hainleri ve dış destekçileri başlattıkları terör hareketiyle devletimizi yıkmayı, vatanımızı işgal etmeyi ve mileltimizi yok etmeyi amaçlamışlardır.”

Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, eğitim camiasının 15 Temmuz akşamı meydanlarda olduğunu belirtirken şunları söyledi:

“Bugün burada 15 temmuz zaferinin demokrasisini kutlamak ve 15 temmuz şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Milli eğitim bakanlığı olarak 15 temmuz gecesi kalkışmasından sonra bütün camiamızla beraber bütün halkımız ile birlikte öğretmenlerimiz hep birlikte meydanlarda yerlerini almışlardır. Milli eğitim camiası olarak bizim asıl görevimiz, asıl vazifemiz 19 Eylül itibari ile daha çok kutsallaşmış, daha çok değer kazanmıştır. 15 Temmuz gecesi başlayan demokrasi zaferi 10 Ağustos günü akşamına kadar devam etmiştir ve 7 ağustos akşamı milyonlarca insanın katıldığı Yenikapı mitingi ile taçlanmıştır.”

Vali Süleyman Elban, gerçekleştirdiği konuşmada gençlerin bilgiye daha hızlı bir şekilde ulaştıklarını kaydetti. 15 Temmuz darbe girişiminde bir ço kgencin şehit ve gazi olduğunu hatırlatan Elban, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde hazırlanan 15 Temmuz ile ilgili program için burada toplandık. Siz gençlere her gün her dakika internette olan dünyayı bizden daha çok, daha hızlı takip ediyorsunuz. Buradan gözlerinizdeki ışıltıyı görüyorum. 15 Temmuz darbe girişimini en az bizim kadar sizler kavradınız, izlediniz, okudunuz ve daha iyi anladınız. Bunu tekrar tekrar anlatmaya kalkarsak siz gençlerin aklıyla alay etmiş oluruz.

O gece birey olamamış, birilerine körü körüne bağlanmış, evlat olamamış, vatandaş olamamış, ruhu hasta birine kuru kuru bağlanma dışında bu ülkede hiçbir kesime, hiçbir kuruma ailesi dahil çevresine hiçbir ahiriyet duygusu olmayan bir grup, hunharca cinayetler işledi. Maalesef ülkemizi bir kaosun, bir bölünmenin eşiğine kadar sürükledi. İnşallah bu darbe son olur.

Her şeyden önce anne ve babamızı, kardeşlerimizi seveceğiz, akrabalarımızı, komşularımızı, çevremizdeki insanları seveceğiz. Devletimizi, milletimizi, vatanımızı seveceğiz. O akşam bırakın belli yaşın üzerinde olan insanları sizin yaş gurubunuzda onlarca gazimiz var. Kaç tane sizin yaş gurubunuzda şehidimiz var. Onların hiçbiri kendilerini tankın altına atarken toplara uçaklara göğsünü siper ederken ne bir grubu düşündüler, ne bir cemaati düşündüler ne ailelerini düşündüler. Top yekün  tüm milleti ve vatanımızı düşündüler. Dolayısıyla biz hiçbir ayrım yapmadan hepinizi koca Yusuf’un dediği gibi ayrım yapmadan hepinizi sevmek mecburiyetimiz var.

Yeni başlayan bu eğitim öğretim yılı, yazın yaşadığımız bu kötü tecrübenin ışığında bize düşen olayın kendimizi çok iyi yetiştirmek olduğunu gösteriyor. Bunun da yolu önce hakkıyla iyi öğrenmiş olacağız, her şeyi iyi takip edeceğiz, doğru değerlendireceğiz. Sizler benden çok daha iyi capsler okuduğunuzda ne anlama geldiğini, ne tür espiri içerdiğini, ne ifade etmek istediğini çok daha iyi biliyorsunuz. Ben kendi çocuklarımda da görüyorum, çoğu zaman sizler kadar hızlı, o espirileri de anlayamıyorum. Dolayısıyla uyanık olun, iyi yetişin. Muhtemelen sizlerde o gece sokaktaydınız. Görev düştüğü zaman da kurtuluşun şehri olmuş bu şehirde bu bilinçle hareket etmeniz ve başta eğitim hayatı olmak üzere sizlere verilen görevin ve hakkın yerine getirmeniz ve elinizdeki tüm teknolojik imkanları kullanarak da iyi  yetişmeniz gerektiğini söylüyorum.

15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere şu anda Suriye’de, Güneydoğuda hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimizi, ondan önce hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimizi ve bu vatanın bize vatan olmasını sağlayan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum ve şu dönemde Güneydoğuda, Suriye’de gazi olan hem de 15 Temmuzda gazi olanlara da Allah’tan acil şifalar, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Milli Eğitim Müdürlüğümüze, 15 Temmuz Anadolu lisemize ve tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi orotoryo gösterimi yapıldı. 

Editör: TE Bilişim