İl Emniyet Müdürü’nün inadını umursamayan  ve vatandaşın isteğine kulak veren yeni Vali Kemal Kızılkaya, Emniyet önündeki trafiği tehlikeye sokan beton dubaları kaldırttı.

Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı olasılığı ile İçişleri Bakanlığı talimatı ile olduğu belirtilen Müdürlük girişindeki sokağa konan 6 beton bariyer sürücülere zor anlar  yaşatıyordu.

Türkiye’nin hiçbir ilinde bu tür sık ve trafiği zora sokacak şekilde beton bariyerlerin konulmaması ve en huzurlu iller arasında yeralan Bilecik’te bugüne kadar hiçbir terör olayına rastlanılmamasına rağmen alınan abartılı önlem vatandaşlar ve sürücüler tarafından sürekli şikayet konusu olmuştu.

Defalarca araçların beton bariyerlere vurması ile yaşanan maddi hasarlı kazaların yanı sıra minübüslerin ve geniş araçların zaman zaman sıkıştığı beton bariyerler sürücülerin çilesi haline dönüşmüştü.  

Yerel basının defalarca haber yapması, vatandaşların da sürekli şikayette bulunması ile özellikle dubaların kaldırılması yada genişletilmesi isteğine eski Vali Bilal Şentürk duyarsız kalmış ve İl Emniyet Müdürü’nün inadı ile kaldırılmamıştı.

Ne var ki “Vali dediğin böyle olur” dedirterek ilimize atanan yeni Vali Kemal Kızılkaya, vatandaşların şikayetlerine duyarsız kalmadı ve Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal’ın inadını umursamayarak verdiği talimat ile beton bariyerleri kaldırttı.

Vatandaşlar, Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir beton bariyerli önlem olmadığı ve yıllarca vatandaşlar ile sürücülere inat uğruna sıkıntı yaşamasına sebep olan bariyerleri kaldırdığı için Vali Kemal Kızılkaya’ya teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim