Cafer Elmas

Yeni yapılan Vali Konağı bitmeden mevcut Vali Konağı’nın kat karşılığı verilmesine ilişkin 15.07.2013 tarihinde ihale edileceği duyuruldu. Bu durum karşısında iş teslimi sonrası yeni konak bitene kadar Vali’nin nerede kalacağı merak edilirken, Vali Halil İbrahim Akpınar çadırda mı kalacak esprisini de beraberinde getirdi.

Mevcut Valilik Konağı’nın taşınacağını ve yerine iş merkezi yapılması planlanan projeyi ilk defa gazetemiz duyurmuştu. Geçtiğimiz yıl hazırlanan proje gerçekleşen çalışmalar sonucu hayata geçti ve mevcut Valilik Konağı’nın kat karşılığı inşaat yapım işine ilişkin gazetelerde ihale ilanı çıktı.

15.07.2013 tarihinde ihaleye çıkacak ve alıcının ihaleyi aldıktan sonra Vali Konağı’nın yıkımına başlaması ile Vali Halil İbrahim Akpınar’ın nerede kalacağı merak edilirken, İl Özel İdaresi’ne büyük gelir getirmesi beklenen projenin parasal değer olarak % 40’nın yani 4,5 Milyon TL.’nin İl Özel İdaresi’nin olacağı öğrenildi.

Vali Akpınar’ın düşüncesi ile  depreme dayanıksızlık raporu bulunan mevcut Valilik Konağı’nın başka bir yere taşınması ve konum  bakımından ilimizin en değerli yerlerinden olan bu alana iş merkezi yapım kararı alındı. Bunun üzerine yapılan çalışmalar sonucu iş merkezine ilişkin proje kat karşılığı ihaleye çıktı.

11.374.454 TL. Muhammen Bedel, Kapalı Teklif usulü ile yapılacak ihale 15.07.2013 tarihinde saat 14:00’de İl Encümen Salonu’nda gerçekleşecek. İhaleye katılımın olup olmayacağı şimdiden merak edilirken, ihale şartnamesine İl Özel İdare tarafından belirlenen mevcut 1/50 ölçekli A.V.M mimari avan projesi esas alınarak yaptırılacak. İnşaattan en az 3 normal kat 14,15,17,19 nolu bağımsız bölüm dükkanlar ile normal katta 1-20’ye kadar olan tüm bağımsız bölümler, 5. normal katta 22-42’ye kadar olan tüm bağımsız bölümler, 6.normal katta 43-63’e kadar olan tüm bağımsız bölümlere ilaveten 1.000.00 TL. (bin TL.)nakit paranın İl Özel İdaresi’ne verilmesi şartı konuldu.

Bu kapsamda ihale sonucunda projenin hayata geçirilmesi sonucunda en az İl Özel İdaresi’ne parasal değeri %40 yani 4,5 Milyon TL. gelir elde edilmesi bekleniyor.
Editör: TE Bilişim