29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Vali Tahir Büyükakın öncülüğünde İl Özel İdaresi’nde yapılan toplantıda Cumhuriyet Bayramı’nda ilimizde bütün kuruluşların bayramı ortak kutlaması yönünde karar çıktı.

İlimizde uzun süredir ilk defa bu çaplı geniş bir etkinliğin düzenlenecek olması vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanırken, konuya ilişkin ilk değerlendirme Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Feyzi Köse’den geldi. Köse, bu toplantının son günlerde görmeyi arzu ettiğimiz bir toplantı olduğunu belirterek, bu etkinlik için ellerinden gelen tüm gayreti sarfedeceklerini belirttiği açıklamasında şunları ifade etti:

“Cumhuriyet, bayrak, vatan, ulusal bütünlük, bunlar bizim vazgeçilmez temel değerlerimiz”

“Bu toplantı son yıllarda görmeyi çok arzu ettiğimiz güzel bir toplantı oldu. Sayın Valimiz öncülüğünde biraraya gelerek, önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yönelik geniş katılımlı bir koordinasyon toplantısı yapıldı.

Bu bizim özlediğimiz, hasret duyduğumuz bir toplantı oldu. Bizler son yıllarda milli değerlerimize yapılan saldırılardan dolayı her milli bayramımızda alternatif çelenk koyan, her 29 Ekimlerde çocukluğumuzun vazgeçilmezi, Cumhuriyetimizin simgesel kutlamaları olan ‘fener alayları’ yapardık. Bu sene sayın valimiz büyük bir özveriyle milli değerlerimizdeki hassasiyeti hep birlikte kutlayalı mı gündeme getirdi. Kendilerine bu duyarlılığı için çok teşekkür ediyoruz.

Bilecik’te her sene ADD öncülüğünde yaptığımız fener alaylarını bu sene hep birlikte kutlayacak olmanın sevincini yaşıyoruz diyebiliriz. Cumhuriyet, bayrak, vatan, ulusal bütünlük, milletin birliği bunlar bizim vazgeçilmez temel değerlerimiz. Bu konudaki hassasiyetinden dolayı sayın valimize tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şubesi olarak kesinlikle bu organizasyon için elimizden gelen tüm gayreti sarfedeceğimizi buradan kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

Editör: TE Bilişim