Vali Tahir Büyükakın, önceki  gün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaklaşık 10-15 yıl içerisinde kentin görüntüsünde  büyük değişim yaratacak ağaçlandırma pojesi ile ilgili Kaymakamlara ve Belediye Başkanlarına  talimat verdi.

Vali Büyükakın,  bölge müdürleri ve ilin yönetici kadrolarının bulunduğu Koordinasyon Kurulu toplantısında ağaçlandırma çalışmalarına verdiği önemin altını çizerek özellikle Kaymakamlara ve Belediye Başkanlarına verdiği talimatta  bu konuda acilen  adım  atılması gerektiğini ifade etti.

 “ŞEHRİN GÖRÜNTÜSÜNÜ 10-15 SENE İÇERİSİNDE DEĞİŞTİRECEK”

Özellikle ıhlamur, çınar gibi asırlık ağaçların şehrin  görüntüsünü büyük ölçüde değiştirebileceğini kaydeden Vali Büyükakın, Kaymakam ve Belediye Başkanlarının bu konuda organize bir şekilde çalışmalarını beklediğini söyledi.

 “KENTİN GENELİNE YAYALIM”

Vali Büyükakın , “Belediyelerimizden araç  gereç, eleman desteğini, Orman Müdürlüklerimizden de fidan desteği alabiliriz.Bu kapsamında  Milli eğitimdeki öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarını da bu işe dahil edelim ve kentin genelinde bir ağaçlandırma faaliyeti olsun.  Birkaç ağaç demeden çalışmalayız, göreceksiniz ki şehrin görüntüsü 10-15 yıl içerisinde değişiverecek.

“İSMİNİZ YILLAR SONRA SEVGİYLE ANILIR”

Bu projeyi bir an önce başlatırsak ve sonucuna ulaşırsak yıllar sonra bu projeye ön ayak olan Kaymakamın veya Belediye Başkanı’nın ismi bu halk arasında sevgiyle anılır” ifadelerine yer verdi.

Ağaçlandırma projesinin kısa bir süre içerisinde il merkezinde ve ilçelerde başlaması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim