Vali Tahir Büyükakın, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğrencilerle biraraya geldi. 
       'Makro iktisat' bilim alanındaki çalışmaları ile doçent unvanını alan Vali Büyükakın'ın bilgi ve deneyimlerini gençlerle paylaşarak, "Başarının tek bir sırrı var ve bu hiçbir dönemde değişmedi. Tek sır var o da çok çalışmak"  dedi.

Ülkelerin rekabet anlayışındaki değişimin her birimizin hayatına doğrudan etki ettiğine dikkat çeken Vali Büyükakın, "Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu böyle. Kim teknolojiyi geliştiriyor, bilimsel bilgiyi hızla üretebiliyor, kaliteli eğitim alıyorsa o ülke mutlu insanların yaşadığı başarılı bir ülke oluyor. Bu süreklilik gösteren bir sistem." diyerek sistemin dışında kalmamak gerektiğine vurgu yaptı.

Zor bir coğrafyada bulunan Türkiye'nin, başarılı olmasında, ayakta kalmasında sahip olduğu milli ruhun büyük bir etken olduğuna dikkat çeken Vali Büyükakın, "Yardımsever, kararlı ve azimli olan, yaşattığımız ve yaşatmaya devam edeceğimiz Çanakkale ruhumuz oldukça; bu ülke de, bu millet de diz çökmeyecektir. Bu ruha ve siz gençlere güveniyorum." dedi.

Söyleşi Vali Tahir Büyükakın'ın öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim