Bilecik'te faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ve temsilcileri değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Kent Ormanında gerçekleştirilen buluşmaya Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Nusret Tosun ve Kulüp Başkanları ile temsilcilerinin katıldı.

Bilecik'te faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ve temsilcileri ile karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı buluşmada; Vali Tahir Büyükakın, İçişleri Bakanlığı tarafından Sporda Güvenlik genelgesi hakkında bilgilendirmede bulundu.

VALİ TAHİR BÜYÜKAKIN:

‘’GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ BÜTÜN ÇALIŞMALARI BİRLİKTE KARAR VEREREK YAPACAĞIZ’’

Vali Tahir Büyükakın yaptığı konuşmada; öncelikli olarak birinci meselelerinin doğru işi ve kararı vermek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’İlimizde faaliyet gösteren siz değerli spor kulüpleri temsilcileri ile bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunmak ve çeşitli konularda müzakere etmek için bir araya geldik. Öncelikle, sahayı tanımadan doğru iş yapılmaz. Bu konuda yapılması gerekenin ne olduğunu kulüplerimiz biliyor. Yöneten ile yönetilen birlikte masaya oturacak. Spor kulüpleri ile ilgili bir düzenleme yaparken hep birlikte çalışacağız. Doğru kararları birlikte alacağız. Alacağımız kararlar gerek spor gerek eğitim gerek sağlık gerek güvenlik gerekse diğer konularda olsun beraber vereceğiz. Aynı zamanda amatör sporla gençliğe hizmet yapıyoruz. Diğer taraftan bağımlılıkla mücadele ediyoruz. Sadece madde bağımlılığıyla değil internet bağımlılığıyla da mücadele edilmesi gerekiyor. Amatör spor kulüplerimiz bu mücadelenin olmazsa olmaz bir paydaşı. Buradaki birliktelik hem kente huzur getirecek hem de gençliğin sporla buluşmasına vesile olacak. Okullarımız spor alanına dönsün. Çocuklarımız birer amatör spor adayı olsun. Amatör spor kulüplerine tabandan gelecek alt yapı imkanını okullarda sağlayalım.''

Bilecik ve ilçelerindeki stadlarla ilgili hususları tespit ettiklerini belirten Vali Büyükakın, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Milletvekili Selim Yağcı'yla birlikte görüştüklerini ve dosya halinde sunduklarını sözlerine ekledi.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’AMATÖR SPOR KULÜPLERİNDE FAALİYET GÖSTEREN BİRİ OLARAK, KULÜPLERİMİZİN SORUNLARINI BİLİYOR VE BU KONUDA ELİMİZDEN GELEN KATKIYI VERMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ’’

Belediye Başkanı Nihat Can ise gerçekleştirilen buluşmada emeği geçenlere teşekkür ederek, ‘’Geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımızı sporla buluşturan ve bu konuda büyük fedakarlıklar ve gayretler gösteren amatör spor kulüplerinin sorunları ve taleplerini dinlemek ve fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldik. Ben de geçmişimde amatör spor kulüplerinde görevim olduğu için amatör spor kulüplerinin genel sıkıntıları ve zorluklarından haberdarım. Bizler de Bilecik Belediyesi olarak bu anlamda amatör spor kulüplerimize şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen katkıları vermeye gayret göstereceğiz. Yeni spor sezonunun sizlere, oyuncularımıza ve sporseverlere başarı ve mutluluk getirmesi dileğiyle çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da yaptığı konuşmada spor kulüpleri temsilcilerine sporda güvenlik konuları hakkında yapmaları gereken çalışmalar yanı sıra güvenliğin sağlanmasında katkı sunmaları talebini iletti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun ise gerçekleştirilen buluşmanın önemine değinerek, ‘’Valimiz Tahir Büyükakın’ın talimatları doğrultusunda bir araya geldik. Bizler ASKF olarak ilçelerimiz ve beldelerimizde her ay bu tür toplantıları gerçekleştiriyoruz ve son derece faydalarını görüyoruz. Bu anlamda böyle bir buluşmada bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız ile siz üyelerimize teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Kulüp temsilcilerinin sorun ve taleplerini ilettiği toplantıda Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan hediye çantaları kulüp üyelerine taktim edildi.

Editör: TE Bilişim