Vali Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı

Mehmet İnce, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, belediye başkanları, daire müdürleri ve okul aile birliği yetkilileri ile muhtarlar katıldı.

Vali Yardımcısı Taşdöğen'in 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönemde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermesi ile başlayan toplantı, Vali Tahir Büyükakın'ın değerlendirmeleri ile devam etti.

ÇOCUKLARDAN DAHA ÖNEMLİ BİRŞEY YOK

Bilecik'in okul güvenliği açısından büyük sorunları olan bir il olmadığına dikkat çeken Vali Büyükakın, ''Her ne kadar bu konuda az sorun yaşayan bir il olsak dahi bu konuya verdiğimiz önem her zaman en üst düzeyde olacak. Çünkü bizler için çocuklarımızdan daha değerli hiçbir şey yok. Bu nedenle bu konuda yapılan tüm çalışmaları titizlikle takip ediyor ve büyük önem veriyorum.'' dedi.

BİRLİKTE HAREKET ÖNEMLİ, GEREKİRSE BENİ ARAYIN

Bilecik Valiliği olarak bu konuda büyük hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Vali Büyükakın, tek başına kurumların yaptıklarının yeterli olmadığını, veliler, okul aile birlikleri hep bir arada hareket ederse yapılan tüm çalışmaların daha da anlam kazanacağını dile getirdi.

Okul aile birliklerinden ve tüm velilerden evden çıkıp dönene kadar olan süreci yakından takip etmelerini isteyen Vali Büyükakın, ''Siz bizlere gözlemci olarak yardımcı olun. Gördüğünüz olumsuz bir durumda siz asla müdahale etmeyin. Direk olarak emniyete haber verin. Emniyet güçlerimiz hemen konuyla ilgilenecekler. Bundan emin olun. Başımıza dert alırız diye çekinmeyin. Eğer çok çekiniyorsanız direk beni arayın.'' diye konuştu.

BİLİNÇSİZ İNTERNET KULLANIMI UYUŞTURUCU KADAR TEHLİKELİ

Okullarda kantin denetimi, personel denetimi, kalite yükseltme çalışmaları, okul dışında uyuşturucu ve diğer tüm tehlikeli durumlarla ilgili sistematik bir şekilde çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çeken Vali Büyükakın, internet kullanımı konusuna dikkat çekerek tüm katılımcıları ve velileri uyardı.

Bilinçsiz internet kullanımının en az uyuşturucu kadar tehlikeli sorunlar teşkil ettiğini belirten Vali Büyükakın, ''Çocuklarınızın internet erişimi sağladığı cihazlara ebeveyn kontrol programı yükleyin ve sıkı bir şekilde takip edin'' ifadesinde bulunarak, bu konuda yapılan istatistiklerde çok sayıda tehlikeli durumun internet üzerinden çocuk ve gençlere ulaştığı bilgisini verdi.

METRUK BİNA KALMAYACAK

Değerlendirmelerinin sonunda Bilecik il sınırları içinde yılsonuna kadar metruk bina kalmayacağını bu konuda çok kararlı olduklarını belirten Vali Büyükakın, ''Bu binaların hiç biri bir çocuğun hayatından, bir ailenin üzüntüsünden daha değerli ve önemli değil. Hepsi çocuklarımız için tehlike unsuru.'' dedi.

Toplantı, katılımcıların görüş, düşünce ve taleplerini iletmesi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim