Halk arasında yılan hikayesi yolu olarak bilinen   Bilecik -Yenişehir karayolu bağlantısı mühendislik harikası viyadükteki yamukluğun düzeltilmesi ile birlikte yan bağlantı yolları da yapılmaya başlandı.

Bilecik-Yenişehir yolunun bağlantısı için üniversite ile BİEN Seramik arasında yapılan viyadüklü kavşağın yamuk olması, vatandaşların tepkisini çekmiş ve gazetemizin de gündeme getirdiği yol  “göz var izan var bir viyadük yolunu bile düz yaptıramıyoruz” yorumlarına neden olmuştu.

Uzun yıllardır yapılamadığı için ilimizin en büyük sorunları arasında yeralan, bürokrasinin en üst noktalarından “biran önce tamamlansın” talimatı verilen yolun yamuk olması vatandaşlar arasında “mühendislik harikası yol” olarak esprili bir dille eleştirilmişti.

Yamuk yapılan viyadüğün bağlantı yollarının ise uzun süredir yapılmaması da eleştiri konusu olmuştu.

İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında ve özellikle Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler ile Vali Tahir Büyükakın'ın bizzat üzerinde durduğu ve özen gösterdiği bu viyadük ve bağlantı yolları, doğalgaz  boruları deplaselerinin sonucunda yolun düzeltme çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.

Yan yolların çevre düzenlemesi de yapılmalı

Yamuk bir şekilde yapılan yolun düzeltilme çalışmalarının yapılmasının ardından ise yan yollar için de çalışmalar yapılıyor.

Vatandaşlar ve sürücüler yapılan yan yolların  kargaşaya mahal vermemesi için hem yolların, hem de çevre düzenlemesinin de biran önce yapılmasını isterken çevre düzenlemesinin de yan yollar gibi aylarca bekletilmemesini dilediler.

Editör: TE Bilişim