Vali Tahir Büyükakın Başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına, gündemden düşmeyen Yenişehir yolu damgasını vurdu.

İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Büyükakın, 2017 yılında programlanan 666 projeden 450’sinin tamamlandığını, 140’nın devam ettiğini, 29’unun ise ihale aşamasında olduğunu belirterek önemli bir performans sergilendiğini söyledi.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, yapımı uzun yıllar süren Yenişehir yolundaki çalışmalara değinerek, yolun bitiminin 2018 yılını da geçebileceğini söyledi. 

Vali Büyükakın, büyük hassasiyet gösterdiği yol ile ilgili deyim yerindeyse Bölge Müdürü Yazıcıoğlu’nu terletti. Vali Büyükakın, yolun 2018 yılı içerisinde bitmesinin çok zor olduğunu söyleyen Bölge Müdürü Yazıcıoğlu’na, “bu yolun 2018 sonunda bitmemesi için hiçbir neden yok. Bu doğrultuda bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Herşey dursun, bu yol devam etsin. Eğer 2018 yılı sonuna doğru bitmezse Karayolları karizmasını çizdirdi demektir. İsterseniz bu süre içerisinde bitirebilirsiniz, gerekirse yolun bitmesi için sahaya inip bizzat ben çalışacağım”dedi.

"BAŞBAKAN YILDIRIM'IN GELİŞİ İÇİN ORGANİZASYONU BU YOL ÜZERİNDEN YAPACAĞIM"

Bölge Müdürü Yazıcıoğlu’nun, yolun en iyi şartlarda daha 20 kilometrelik bir işi olduğunu söylemesi üzerine Vali Büyükakın, 20 Ocak'ta Başbakan Binali Yıldırım’ın Bilecik’e geleceğini hatırlatarak, “organizasyonu o yol üzerinden yaptıracağım ki yolun durumunu görsün. Bu yol, Bilecik’in bir numaralı sorunu. Gerekirse muhtarlarımızla birlikte alanda çalışacağız. Diğer herşeyi bekletin, bunu yapın”dedi.

Toplantı gündemine gelen diğer önemli bir konu da Pazaryeri ilçesinde bugüne kadar ölümlü ve birçok yaralanmalı kazaya sebep olan Fıranlar Köyü kavşağı Ak-Gün seramik fabrikası önündeki yola alınması gereken önlemler oldu. Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve Pazaryeri İl Genel Meclisi Üyesi Haluk Filizli, bahsi geçen yol için biran önce önlem alınması gerektiğini belirtti. Sinyalizasyon ve aydınlatma işlemi gerektiği söylenilen yolun incelenmesi ve çözüm bulunması için Vali Büyükakın, Özel İdare’den ve Karayolları Müdürlüğü’nden teknik bir ekibin sahaya gitmesini istedi.

Vali Büyükakın’ın çözüm odaklı yaklaşımı ve meseleleri yakından takip etmesi de gözlerden kaçmayan bir diğer ayrıntı oldu.

Editör: TE Bilişim